TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Reportatge

Una perla confidencial

Una dona denuncia que el propietari d’una joieria, amb el qual es va entrevistar per un lloc de feina, va tenir accés de manera il·legal a la seva fitxa penal a través d’un agent. La defensa insinua en el judici que tot plegat és un muntatge perquè no la va contractar.

Una perla confidencialArxiu

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El que va començar com un procés laboral va acabar ahir en el Tribunal de Corts en un cas en què una dona va denunciar el joier que l’anava a contractar i un policia que, suposadament, van accedir i difondre les seves dades penals de manera il·legal. Durant el judici van testificar diversos agents com a testimonis, fins i tot el director del cos, Jordi Moreno, que va explicar el protocol a l’hora de consultar fitxes policials.

Segons la denunciant, tot va començar al setembre del 2012 quan va realitzar una entrevista per treballar en una joieria on li van demanar els antecedents penals. En la seva declaració, la dona va assegurar que el 5 de setembre al matí li va entregar aquest document al joier, que li va prometre que l’endemà signaria el contracte. No obstant això, va afirmar que a la tarda l’empresari la va trucar i li va demanar que anés al despatx que havia de parlar amb ella. “Em va ensenyar un bloc amb molts papers on hi havia la meva fitxa policial, la dels meus pares i inclús la de la meva germana menor d’edat”, va destacar l’afectada, que va afegir que en els documents hi apareixia el logotip de la policia. La dona va reconèixer que havia tingut un “problema amb estupefaents el 2003”, una informació que es recollia en l’expedient i que el joier tenia subratllada amb florescent. “Quan li vaig preguntar d’on havia tret la informació em va dir que d’un amic agent”, va declarar la dona, que també té amistat amb un policia, que li va aconsellar que ho denunciés a la fiscalia i no al cos, d’on suposadament provenia la informació.

Per aquests fets, la fiscal va demanar ahir un any de presó condicional i tres d’inhabilitació per a l’agent que presumptament hauria filtrat la fitxa de la dona i dels seus familiars al joier. La magistrada acusa l’agent d’haver perpetrat un delicte major de revelació de secrets per part d’un funcionari. L’empresari s’enfronta a una multa de 2.000 euros per un delicte menor de revelació d’informació confidencial d’un particular.

També en el judici, el policia i el joier van declarar que eren amics i es coneixien des de feia divuit anys. El dia de l’entrevista de feina, els dos van anar a sopar junts i l’ocupador li va explicar a l’agent que anava a contractar una nova empleada. L’agent li va demanar que li ensenyés el currículum perquè li sonava el nom. “No vaig reconèixer la fotografia i l’endemà vaig buscar la fitxa per veure si era la filla d’uns amics dels meus pares”, va al·legar el policia. En cap cas l’agent va entregar aquesta informació al seu amic, segons la versió dels processats.

Per la seva part, el lletrat de l’agent va ressaltar durant el judici que la fitxa de la dona s’havia consultat fins a cinc vegades en la unitat policial de duanes de la frontera en els dies posteriors de la denúncia a la fiscalia, on treballava l’agent amic de la denunciant. En aquest context, l’advocat va insinuar que tot plegat podria ser una venjança de la dona perquè l’empresari no l’havia contractat. Els advocats dels acusats van demanar l’absolució dels seus clients per falta proves que els delictes s’hagin comès.

tracking