Adjudicats els treballs de neteja dels rius

Les societats Domèstica de Serveis, SL. i Avet Negre seran les encarregades de tractar 25 quilòmetres de rius

Canvis per abaratir l'obra de millora del passeig del riuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministresd'avuiha adjudicat els treballs de neteja de residus i vegetació, irestauració de marges dels cursos d’aigua d’Andorra.En total es netejaran uns 25 quilòmetres de rius de les set parròquies després queel departament de Medi Ambient iSostenibilitat també hagi contactat els comunsper conèixer les seves necessitats.

Les actuacions que tenien un caràcter urgentvan ser tractades durant la passada primavera. La resta de sol·licituds va seravaluada en funció del temps passat des la última actuació a la zona, la proximitatde les zones urbanitzades i les infraestructures, i en les conques amb acumulacióde neu o risc hidràulic conegut. Les actuacions als rius que resten per realitzars’estan portant a terme fins el pròxim mes de desembre.

Els treballs consisteixen en l’extracció dels arbres morts, o que presenten un estatsanitari deficient, per evitar la seva possible caiguda davant de fort vent o avingudad’aigua. Igualment, en els trams on s’actua es desbrossa la vegetació dels marges ide la llera amb l’objectiu de garantir unes condicions mínimes d’escolament de lesaigües, en cas de crescuda del nivell de riu. Aquestes feines s’han de realitzar permantenir el bon estat ecològic de la vegetació de ribera d’acord amb el seguimentfet periòdicament pel departament de Medi Ambient i Sostenibilitat.

L’adjudicació ha recaigut en la UTE constituïda per les societats Domèstica deServeis, SL i Avet Negre per valor de 151.729 euros. És de destacar que amb lalicitació conjunta dels dos serveis s’ha aconseguit un estalvi d’uns 30.000 euros.

Emmagatzematge i la integració dedades

El consell de ministrestambéha aprovat licitar un concurs internacional per a laimplementació d’una eina potent i segura per a l’emmagatzematge i la integració dedades administratives i estadístiques (Data Warehouse), així com els serveis de laposada en marxa, migració i serveis de consultoria que permeti l'explotacióestadística i la reutilització segura de la informació provinent de diversos sistemes.

La implementació d’aquesta tecnologia al servei del departament d’Estadística i dela resta del sistema estadístic del Principat ve motivada pel resultat de laconsultoria realitzada amb el departament de Sistemes d’Informació, en la qual hiha participat els diferents proveïdors d’informació per la realització d’estadístiquesoficials que inclourà el Pla d’estadística 2017-2020: departament de Tributs iFronteres, Àrea de Cartografia, CASS, SAAS i Comuns. Aquest estudi ha identificatles necessitats de negoci, les funcionals internes i externes, i les tecnològiques id’infraestructura a curt, mig i llarg termini dels futurs productors de l’estadísticapública andorrana, especialment en el cas del departament d’Estadística.

Seguint els principis de l’estadística oficial marcats per la Llei de la Funció del’Estadística Pública, i d’acord amb el codi de bones pràctiques de les estadístiqueseuropees, aquesta tecnologia pretén impulsar un model de producció de dadesbasat en l’aprofitament intensiu de la informació administrativa. Aquesta tecnologiapreveu l’absolut respecte a la legislació sobre protecció de dades personals.L’objectiu de la implementació d’aquesta eina és facilitar l’assoliment d’un tripleobjectiu: oferir estadístiques més coherents i actualitzades, optimitzar la despesade recollida de dades i minimitzar la càrrega estadística a les unitats informants.

Barreres dinàmiques entreAixovall i Os de Civís

Finalment, la reunió de Governhaadjudicat avui una nova instal·lació de barreres dinàmiques que dóna continuïtat alstreballs de protecció que l’executiu porta a terme en zones de risc de desprenimentrocosos al país.

En concret els treballs de col·locació de barreres dinàmiques adjudicats avui esrealitzaran a la CG 6, en el tram situat entre el PK 1+124 i el PK 1+ 684. L’empresaadjudicatària mitjançant el concurs nacional ordinari és Desplom per un import totalde 343.303,67 euros.

Aquesta zona presenta un nivell de perillositat alt, havent-se redactat un estudidetallat de vessant a partir del qual s’han determinat les proteccions a instal·lar queconsisteixen, en aquesta fase d’actuació prioritària, en 150 metres de barrera de3.000 kj de capacitat d’absorció d’energia i 6 metres d’alçada; i 116 metres debarreres dinàmiques de 6 metres d’alçada i 2.000 kj de capacitat d’absorciód’energia.

El termini d’execució previst d’aquests treballs és 18 setmanes.

tracking