Atraccions turístiques

Alcobé diu que la tirolina de Naturlandia havia passat els controls

Alcobé afirma que l’atracció complia “tots els requisits tècnics” i que va ser un error d’un empleat

Alcobé diu que la tirolina de Naturlandia havia passat els controlsXavier Pujol

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, va assegurar ahir que la tirolina de Naturlandia, on dilluns una turista catalana va patir un accident greu, havia passat les inspeccions tècniques. Alcobé va assegurar que des de l’executiu “no tenim res a dir” sobre la seguretat de l’atracció ja que s’ha comprovat que “es va revisar fa dos mesos i complia tots els requisits tècnics”. El ministre va remarcar que el fabricant té l’obligació d’emetre un certificat conforme el giny compleix els requisits, i en aquest cas va ser així.

Així doncs, el titular de la cartera de Transports va apuntar a un error humà (com ja es va deixar constància en la declaració d’accident). “Va ser un error de manipulació de l’operari que no va retirar el suport”, va insistir. De fet, el ministre va assegurar que des del comú se’ls havia informat que no tenien constància de cap denúncia i que als departaments d’Indústria i Transports, tampoc. És per aquest motiu que no tenen previst obrir cap investigació paral·lela. Pel que fa als representants comunals i a la direcció del parc, ahir no va ser possible obtenir cap explicació al respecte malgrat els intents efectuats per aquest rotatiu.

La policia, però, sí que està investigant l’accident, que després d’intervenir en el moment dels fets ara farà les indagacions necessàries per comprovar quines van ser les circumstàncies exactes del xoc. Des del cos de seguretat es va confirmar ahir que hi ha previst que els agents encarregats de la investigació es desplacin de nou al parc per tal de fer les comprovacions pertinents.

Focus d’atenció

Qui sí que va valorar l’incident va ser el conseller de la minoria d’Unió Laurediana (UL), Rossend Duró. Segons va explicar, es va assabentar de l’accident “per la premsa perquè no formem part del consell d’administració de Camprabassa”, però va voler restar importància als fets. “D’accidents n’hi ha a tot arreu. A les pistes d’esquí n’hi ha constantment i no tenen tant ressò”, va manifestar, per afegir que, “en l’àmbit personal crec que quan algú es fa mal a Naturlandia se’n fa un gra massa”. Duró va reiterar que “es posa més el focus sobre Naturlandia” que sobre altres instal·lacions del país. A més, va voler destacar que “totes les atraccions passen els seus controls i és evident que estan en condicions”. D’altra banda, va apuntar que no té constància que s’hi hagi produït cap altre accident des que es va posar en funcionament.

Cal recordar que l’accident es va produir a primera hora de la tarda de dilluns. La víctima, Asunción Jiménez, es va llançar per la tirolina que hi ha en un dels extrems de l’Airtrekk i en arribar al final del recorregut va topar amb la plataforma que s’utilitza per facilitar que els usuaris puguin baixar del giny. Es tracta d’una plataforma de ferro que conté unes escales i que de manera manual s’apropa i es retira en cada viatge. Així doncs, en el moment de l’accident les escales haurien d’estar fora de la trajectòria de la dona.

EL BUS LLANÇADORA DE NATURLANDIA CONTINUARÀ FUNCIONANT

El bus llançadora de Naturlandia continuarà funcionant, tot i que encara no s’ha especificat durant quant de temps. Així ho va explicar ahir Lluís España, de Viatges Espanya, l’empresa que té la concessió del servei per part del comú de Sant Julià de Lòria. De fet, la concessió de la llançadora s’acabava ahir, darrer dia d’agost, però finalment s’ha optat per prorrogar-la.

España es va mostrar satisfet per les millores que es realitzaran en l’entorn de la parada d’autobús, situada davant l’edifici administratiu comunal, a l’avinguda Rocafort. Passarien per promocionar més el servei, amb la instal·lació “d’un cartell” que indiqui la possibilitat de no pujar en cotxe particular i d’acabar els treballs en l’aparcament gratuït que s’ha habilitat just al costat del punt de sortida per a totes les persones que vulguin agafar l’autobús per anar fins a la cota 1.600. La setmana passada, de fet, es va enquitranar i ara s’està pendent de pintar les places.

L’empresari creu, tot i que no se li ha confirmat, que el bus llançadora també funcionarà a l’hivern. De fet, ell considera que “és quan té més sentit”, atès que les condicions de la carretera pel fred i la neu poden ser un problema per a alguns visitants.

tracking