Fiscalitat

La CASS defensa el seu paper en les retencions de les pensions

La parapública va posar-se en contacte amb l'INSS quan es va assabentar que encara es retenia el 8% al pensionistes que viuen a Andorra malgrat el CDI

Espanya reté el 8 per cent als pensionistes malgrat el CDIFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha defensat el seu paper en relació a laretenció de l’impost sobre la renda dels pensionistes espanyols residents a Andorra. Aquests pensionistesencara pateixen una retenció del 8% com a mínim, en la retribució que reben mensualment de la seguretat social veïna, tot i que des del febrer passat està en vigor el conveni de no doble imposició (CDI) entre Andorra i Espanya.L'organisme ha emès un comunicaton informadels passos i tràmitsque ha realitzatfins el momenti explicael protocol d’actuació que s’ha posat en marxa de manera específica en relació aaquest tema"per tal d’ajudar els pensionistes".

En el comunicat, la parapúblicaexposa que quanalmes de juny alguns pensionistes espanyolsvan informar l'entitatque encara continuaven essent tributats del 8% en concepte d’IRPF. Arran d'això,la CASS va demanar, en aquell moment, al seu homòleg espanyol, l'Instituto Nacional Seguridad Social (INSS), per quèno s’aplicava el CDI,. La resposta que va rebreva ser que "el seu protocol d’actuació era diferent".L’Instituto Nacional de la Seguretat Social espanyola (INSS) sol·licita que cada pensionista a l’estranger aporti un certificat de residencia fiscal a Andorra, per no retenir-li l’impost de la renta de residents espanyols.

En assabentar-se d’aquest protocol i del certificat que demana l’INSS, la CASS es va posar a disposició dels pensionistes espanyols per esdevenir intermediari entre el pensionista i l’INSS, i transmetre el certificat de residencia i així ajudar el pensionista en aquest tràmit que demana l’INSS, segonsinforma la parapública.

La parapúblicatambéexplica que no es va enviar una notificació personal als pensionistes que cobren d’Espanya i resideixen a Andorra amb les disposicions del conveni de no doble imposició perquè no té un "coneixement exhaustiu" de la identitat dels residents que es troben en aquesta situació.

La CASS també subratllaque realitza una tasca d’intermediació per ajudar al pensionista, i que un cop seguit el protocol marcat per Espanya, és responsabilitat exclusiva de l’Instituto Nacional de la Seguridad Social espanyola (INSS) deixar de realitzar i aplicar aquesta retenció.

tracking