Successos

La majoria de conductors ebris són joves i andorrans

La policia va sancionar 17 persones i en va arrestar 29 per donar positiu durant la campanya de controls de l’últim mes

La majoria de conductors ebris són joves i andorrans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un andorrà entre 26 i 40 anys és el perfil més comú de persona que va detenir la policia en el marc de la campanya d’alcoholèmia, que es va prolongar de les set del matí del 18 de juliol fins a les set de la tarda del 14 d’agost, segons va informar ahir aquest cos policial en un comunicat.

En aproximadament un mes, els agents van realitzar un total 2.162 controls d’alcoholèmia, dels quals la majoria, 2.116, van donar negatiu. De fet, només 46 persones van efectuar les proves amb un resultat positiu. Una xifra que representa un 2,12% dels controls, que es van fer en el marc de la campanya. D’aquests, un total de 29 persones van ser detingudes, ja que van donar una taxa d’alcoholèmia superior als 0,8 grams per litre de sang (g/l). Per altra banda, la policia va interposar 17 sancions administratives perquè els conductors circulaven amb un índex superior a 0,5 g/l.

Pel que fa a les detencions, principalment, es va arrestar homes. En concret, en 23 de les ocasions, un 74% de les vegades, davant de sis dones arrestades (un 26%) per aquesta causa.

Principalment, andorrans

Quant a nacionalitats, la majoria dels detinguts van ser persones del Principat. En aquest context, 16 van ser andorrans, uns altres 12 residents, així com un turista. En el cas de les edats, la franja on es van produir més detencions va ser entre els 26 i 46 anys. En concret, 13, seguits per les persones amb una edat superior als 40 anys (9) i pels joves entre 18 i 25 (7).

Per un altre costat, 17 de les detencions realitzades van ser a persones que conduïen amb una taxa que oscil·lava entre 0,81 g/l i 1,20 g/l. A més, es va arrestar deu persones més per circular amb un grau d’alcohol entre 1,21 g/l i 1,60 g/l. Així mateix, es va arrestar dues persones més per portar el cotxe amb uns índexs d’alcoholèmia entre 1,61 g/l i 2 g/l.

En el cas dels controls, la gran majoria es van dur a terme a la nit, que també és quan es van perpetrar més detencions i sancions. De fet, en el torn entre les deu de la nit i les sis del matí, els agents van realitzar 1.034 proves d’alcoholèmia, de les quals 27 van acabar amb detencions i 16 més amb sancions.

D’altra banda, entre les sis del matí i les dues del migdia, la policia va executar 559 controls. D’aquests, tres van comportar detencions i cap d’ells va acabar amb una sanció.

Finalment, en el cas del torn de dues de la tarda a deu de la nit, la policia va elaborar un total de 569 proves d’alcoholèmia, les quals van finalitzar amb una detenció i una sanció.

NOU DETINGUTS MÉS AL MARGE DE LA CAMPANYA

Al marge de la campanya, però en el mateix període que es va realitzar, la policia va detenir nou persones més que també conduïen sota els efectes de l’alcohol, però que els van enxampar per altres motius. En concret, es va arrestar tres persones que van patir un accident amb danys materials. Així mateix, un altre conductor va provocar un accident que va comportar ferits. A més, es va detenir una altra persona que no va respectar el codi civil i quatre més en controls rutinaris. Dels nou conductors, la majoria van ser homes, set. En bona part dels casos, cinc dels detinguts tenien la nacionalitat andorrana, mentre que dos eren no residents i els altres dos, turistes. Pel que fa a les franges d’edat, quatre d’ells tenien entre 18 i 25 anys, uns altres quatre entre 26 i 40 anys, i només un superava els quaranta anys. Entre els detinguts, un va donar una taxa d’alcohol superior als 2 g/l. Així mateix, 3 conduïen amb un grau entre 0,81 a 1,20 g/l, tres més entre 1,21 g/l i 1,60 g/l, i dos entre 1,61 g/l i 2 g/l.

tracking