Blanqueig

Bloquejats 1,5 milions d'euros de la màfia siciliana a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una operació internacional contra la màfia siciliana ha permès localitzar al país dipòsits bancaris de prop d’un milió i mig d’euros del mafiós del gas Ezio Brancato, segons publica el diari italià La Repubblica. L’operatiu ha comptat amb la col·laboració de la policia andorrana.

Segons explica el rotatiu, la troballa és fruit d’una investigació, iniciada el passat mes de juny, quan el fiscal de Palerm, juntament amb un coronel de la policia financera, es van desplaçar fins al Principat per realitzar diferents escorcolls a entitats bancàries del país. Segons el diari italià, a banda del bloqueig d’un compte amb 1,5 milions d’euros, després dels escorcolls s’ha confiscat 90.000 euros en efectiu i joies per un valor de 70.000 euros, localitzats en una caixa forta d’una de les entitats bancàries inspeccionades.

Segons publica La Repubblica, se sospita que els familiars del mafiós del gas haurien amagat els diners a Andorra després que una sentència judicial hagués ordenat el segrest dels seus béns, ja que se la relacionava amb negocis il·legals amb la màfia. Brancato va fundar el Grup Brancato, el primer operador privat de gas de Sicília.

tracking