Joventut

Uns 2.500 joves han fet servir els serveis de La Central entre el gener i el juliol

Uns 2.500 joves han fet servir els serveis de La Central entre el gener i el juliolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 2.500 joves han fet servir les instal·lacions de La Central, del departament de Joventut del comú d’Andorra la Vella, entre els mesos de gener i juliol, tal com ha comentat la directora de Cultura, Joventut i Participació Ciutadana, Patty Bafino, que ha manifestat que sobretot són adolescents d’entre els 12 i els 18 anys.

Bafino va donar a conèixer els números de La Central amb motiu del Dia de la joventut. Segons la directora de Cultura, la majoria dels joves que fan servir les instal·lacions tenen entre 12 i 18 anys. S’ha calculat una vintena d’usuaris diaris, sent la franja que va de les 17 a les 18.30 hores la que més afluència registra.

Una de les darreres novetats de l’espai és la posada en marxa, el junypassat, d’un carnet de La Central per “saber més dades dels usuaris”, i això ha permès també detectar que la majoria dels joves que hi assisteixen no fan activitats extraescolars i per això també s’aprofita per fer-los propostes. Ahir es van celebrar dos tallers amb motiu del Dia internacional: un per tunejar gorres i un altre de hip-hop.

En fer balanç de la temporada, Bafino va destacar les dues propostes realitzades pels joves que ni estudien ni treballen. Una era amb el Club d’Atletisme Valls d’Andorra, que pretenia apropar els joves “amb risc de vulnerabilitat” als entrenaments d’aquest club, perquè adquirissin una sèrie de rutines i, a més, se’ls feia seguiment educatiu. L’altre era el que s’ha fet amb l’Associació Canina d’Andorra (Acana) sobre educació canina.

Bafino també ha anunciat que continuaran les xerrades per als pares sobre drogues i la sexualitat, i al setembre se’n farà una altra sobre l’alimentació i com incideix en el rendiment dels joves.

tracking