Successos

Els ucraïnesos copiaven les ones de les claus per robar als vehicles

Els arrestats reproduïen amb un dispositiu les freqüències que emeten els comandaments

Els ucraïnesos copiaven les ones de les claus per robar als vehiclesSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Empraven una tecnologia moderna”, així va definir la policia el sistema que utilitzaven tres ucraïnesos, no residents, que van perpetrar diversos furts en cotxes que estaven al Principat. En concret, tenien un dispositiu electrònic que permetia escanejar i reproduir les freqüències que emeten les claus que tanquen i obren el cotxe electrònicament, va informar la policia.

A principi de juliol, els agents es van adonar que es reproduïa un mateix patró en robatoris dins de cotxes. Els propietaris havien tancat degudament els vehicles amb el comandament a distància, però durant la seva absència es cometien els furts. El que va alertar la policia és que “cap dels vehicles presentava signes de forçament, ni cap desperfecte en els seus sistemes mecànics d’obertura [pany, finestres, etcètera]”, va precisar aquest cos en un comunicat.

Arran d’això, la policia va iniciar una investigació que va culminar el 6 d’agost amb la detenció dels tres ucraïnesos que, principalment, robaven a cotxes amb matrícules estrangeres. Segons van especificar les fonts policials, els van arrestar en el moment en el qual actuaven. En el marc de l’operació van requisar el dispositiu electrònic que utilitzaven. “Els delinqüents actuaven d’una forma notablement organitzada o amb un alt nivell de professionalització”, va detallar la policia. En aquest sentit, va assenyalar que cadascun tenia un rol: transport, vigilància, execució del fet i recuperació de la mercaderia. Els detinguts ahir van passar a disposició judicial per un delicte contra el patrimoni.

A més, la policia va poder recuperar diversos objectes que havien robat a les víctimes i els van poder tornar, com ara diners, ordinadors portàtils o càmeres de fotografia, entre d’altres.

DISSET DETINGUTS PER ALCOHOL

En una setmana, la policia va detenir disset conductors que circulaven sota els efectes de l’alcohol, segons el balanç de la policia. Moltes d’aquestes persones les van detenir arran de la campanya d’alcoholèmia, que els agents realitzen des del 14 de juliol fins al 14 d’agost. En el marc de la campanya, dissabte els agents van detenir un andor­rà de 28 anys que conduïa amb una taxa d’1,97 grams per litre de sang (g/l). Aquell mateix dia, van arrestar un altre andorrà de 24 anys que circulava amb una taxa d’1,74 g/l. El 3 d’agost passat, un andorrà de 27 anys va donar positiu amb una taxa d’1,44 g/l.

tracking