Economia

El centre històric estudia queixar-se pel tall als TPV

L’operadora, dos dies després de la caiguda del servei d’Internet, encara no ha donat explicacions

El centre històric estudia queixar-se pel tall als TPV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Comerciants dels Centre Històric decidirà aquesta setmana si presenten o no una queixa a Andorra Telecom després del tall en el servei d’Internet per fibra òptica que va provocar que la majoria dels establiments de restauració no poguessin cobrar les consumicions dels clients amb targeta de crèdit. La caiguda del servei es va produir a partir de la mitjanit de dissabte en plena festa major d’Andorra la Vella coincidint amb el concert de Fangoria, fet que va provocar que molts no poguessin pagar el compte o decidissin marxar en no poder fer-ho amb targeta. Els comerciants, que normalment es reuneixen un cop per setmana, tampoc han decidit quin tipus d’acció faran si finalment presenten la queixa a Andorra Telecom.

El president de l’associació, Víctor Martín, en declaracions al Diari, va lamentar la situació viscuda la nit del dissabte i va afegir que “no hi ha una crispació” entre els comerciants, però sí “cert malestar”. Martín va indicar que “perdre una venda per culpa teva sap molt de greu, imagina’t quan és per un problema aliè”, i va admetre que la darrera avaria d’Andorra Telecom “ha estat la pitjor” per als restauradors.

D’altra banda, l’operadora seguia ahir sense donar cap tipus d’explicació sobre la causa de la nova caiguda del servei d’Internet per fibra òptica dos dies després de l’afectació. Fonts d’Andor­ra Telecom van indicar que, de moment, no poden donar cap informació més sobre l’avaria, més enllà que es va allargar durant vuit hores i que els seus tècnics van estar treballant tota la nit per solucionar-la. Cap responsable d’Andorra Telecom va voler fer ahir declaracions sobre la incidència, ni tampoc sobre les queixes dels comerciants per les vendes perdudes la nit de diumenge.

Sí que en va parlar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va assegurar que “no em vaig assabentar [de la caiguda del servei d’Internet]” i que “ningú m’ha dit res”. Marsol va insistir que “no he tingut cap constància”, ja que el que ha passat “deu ser una qüestió que no afecta el comú, ja que és d’Andorra Telecom”. La cònsol major, que va fer aquestes declaracions abans de l’arrossada de la festa major de la capital, va indicar que “ja fa dies que hi ha problemes. Però em consta que s’estan fent molts esforços” des de l’operadora.

“Avui en dia estem tots sotmesos a aquestes xarxes, no és una qüestió nostra però estan posant tots els mitjans perquè no es repeteixin els problemes”, va dir, per afegir que “és lamentable que passin aquestes coses, però estan passant a tots els llocs del món, tot i que cada cop està més controlat” a Andorra.

SOM TV AFEGEIX TRES CANALS A LA SEVA OFERTA DE TELEVISIÓ PER CABLE

Som TV, la plataforma de televisió per cable i de pagament d’Andorra Telecom, ha afegit darrerament tres canals nous a la seva oferta. Concretament, es tracta dels canals AMC, Crimen + investigación i Sundance TV, tots tres en la seva versió en baixa definició. El canal AMC és d’origen nord-americà i ofereix principalment pel·lícules i sèries de televisió de producció pròpia. Per la seva banda, Sundance TV se centra en l’emissió de cinema independent, d’autor, alternatiu, modern, actual i avantguardista, a més d’emetre sèries. Des del primer dia del mes d’agost, Som TV ha deixat d’emetre el canal espanyol Sol y música, que ja no està dins de la graella per Andorra de Movistar + el proveïdor de canals de l’operadora.

D’altra banda, Canal Plus Liga, on s’ofereixen els partits de la primera divisió espanyola de futbol, ha estat substituït per Bein Sports la Liga, que és el canal que té des del final de la passada temporada els drets televisius d’aquesta competició. També en l’àmbit esportiu, ja fa vàries setmanes que el segon canal de la televisió francesa Eurosport emet els seus continguts en llengua castellana. Abans només emetia els programes en anglès.

tracking