Mediambient

Sílvia Calvó espera la resolució judicial de la demanda d'Apapma

La ministra no entén que l’associació no participi en les comissions de caça i pesca

Sílvia Calvó espera la resolució judicial de la demanda d'ApapmaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va destacar que el Govern es manté en espera de tenir una resolució final per la demanda que va interposar fa més d’un any l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi d’Andorra (Apapma) al Govern.

El març de l’any passat, l’associació va marxar de les comissions de treball entre el Govern i les entitats socials, després de reclamar informació sobre els resultats de l’auditoria que es va realitzar al forn d’incineració i que no van rebre. A més, van portar el cas a la Batllia. En aquest sentit, Calvó relata que la petició es va realitzar abans que ella fos ministra. “Va ser una demanda molt concreta de tipus econòmic i financer i Apapma ho va judicialitzar”, exposa la ministra al Diari. Calvó recorda que el Govern va guanyar el cas en primera instància i ara estan pendents que es resolgui en segona instància. “És un tema que esperem fins al final”, va indicar .

Amb tot, Calvó va ressaltar que no comprèn el fet que això impliqui que no participin en les altres comissions. “No entenc que no vinguin a cap taula perquè hi ha molts òrgans de participació de les associacions que són interessants i que estan completament deslligats del centre de tractament de residus com els de pesca o els de caça”, va argumentar la ministra que hi va afegir: “si aquesta reivindicació la volen fer en aquest sentit és legítim”.

Actualment, Apapma té el dret de participar en les comissions de caça, pesca, del forn incinerador i de residus. “Quan el Govern ens doni la informació, tornarem a les quatre”, va subratllar el president de l’associació, Carles Iriarte, el passat dilluns al Diari.

tracking