Salut

Som Com Som portarà les demandes pel col·lectiu transsexual al ministre Álvarez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Som Com Som durà les reivindicacions pel col·lectiu transsexual davant del ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany. El col·lectiu ja va mostrar ahir les demandes a la comissió legislativa de Sanitat i Medi Ambient.

El president de l’entitat, Carles Perea, va intervenir a la comissió per iniciativa pròpia. Segons va explicar a posteriori de la compareixença el mateix Perea, els va exposar les necessitats que consideren prioritàries. Entre els exemples donats hi ha la voluntat que la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) reemborsi una part del tractament hormonal per a les persones que volen canviar de sexe. També es va suggerir la signatura d’un conveni amb la Unitat d’Identitat del Gènere de l’hospital Clínic de Barcelona, unitat de referència en el canvi de gènere a Catalunya, per tal de facilitar l’accés dels andor­rans i reduir-ne el cost.

Segons Perea, haurien estat els consellers generals, membres de la comissió, els que haurien recomanat dur les reivindicacions davant del titular de Sanitat. “Són canvis que no requereixen modificacions legislatives, sinó aspectes més concrets que s’han d’engegar des de Govern”, va explicar Perea, que afegia que la trobada amb la comissió “ens ha servit per orientar-nos i saber cap a on ens hem de moure”.

Conscients que Álvarez compareixerà, dilluns, per exposar les línies estratègiques del pacte d’Estat per la reforma sanitària i el treball que implica la reforma, el col·lectiu demanarà per trobar-se amb el responsable de Salut de cara al setembre.

tracking