El programa Engega ha permès adquirir un total de 155 vehicles

Només un terç d'ajuts del pla Engega són per a particulars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 1,3 milions d’euros en ajuts del pla Engega ja estan esgotats. Així ho va informar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, a la roda de premsa posterior al consell de ministres. A la reunió, el responsable d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, va fer balanç del programa, que finalment ha permès l’adquisició de 155 vehicles.

Per tipus de sol·licituds, 71 dels ajuts, que s’han esgotat en només tres mesos tot i l’augment de la partida, corresponen a vehicles el 100% elèctrics i 84 són per a híbrids endollables. En 29 dels casos s’hi han sumat ajuts pel desballestament. Per tipus, 132 han estat turismes, 21 furgonetes i dues motocicletes. Pel que fa a la subvenció, en el cas dels 100% elèctrics han permès que el comprador estalviï de mitjana 10.076 euros, és a dir, prop del 34% del cost total. En el cas dels híbrids endollables, de mitjana s’ha fet un descompte de 9.016 euros (el 20,3%), i en les motocicletes s’han atorgat 1.793 euros per ajuts, un estalvi de prop del 26%.

A l’hora de fer balanç, Cinca va destacar que el programa ha permès “convertir Andorra en un país líder en vehicles elèctrics”. Tot i que els números d’Andorra encara queden lluny dels de Noruega, on el 23% del parc mòbil són vehicles elèctrics, el Principat ja ocupa el segon lloc al rànquing mundial, amb el 5,8%.

tracking