Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Operació termyca

La Guàrdia Civil fa quatre escorcolls a Andorra

Els escorcolls, amb col·laboració amb la policia andorrana, formen part d'una àmplia operació que el cos de seguretat du a terme a diversos municipis catalans i madrilenys
Actualitzada 05/07/2016 a les 13:37
La Guàrdia Civil espanyola ha dut a terme aquest matí quatre escorcolls a Andorra, en col·laboració amb la policia andorrana. L'acció forma part de l'àmplia operació que el cos de seguretat ha desplegat a primera hora d'aquest matí per delictes contra l'administració pública, centrada en diversos ajuntaments catalans, entre els quals hi ha el de Tortosa, l'Ametlla de Mar, Vandellós i Ascó.

L'anomenada operació Termyca és una peça separada de les diligències que es van iniciar el 2014 a l'ajuntament de Torredembarra, per adjudicació de diversos contractes amb la consultoria Efial. Arran de la investigació inicial, es va desenvolupar una indagació més exhaustiva sobre l'empresa, que finalment ha desembocat a les actuacions d'avui, segons explica la Guàrdia Civil espanyola en un comunicat. S'investiguen delictes de blanqueig de capitals, malversació de fons, prevaricació, suborn, tràfic d'influències, alteració de preus de concursos i subhastes públiques, frau i infidelitat en la custòdia de documents.

Segons el cos de seguretat espanyol, es practiquen 12 detencions, 48 entrades i escorcolls (44 a municipis espanyols i les 4 d'Andorra). Alhora, s'han fet 15 requeriments judicials a diversos consistoris, un dels quals a l'ajuntament de la Seu d'Urgell.

El consistori de la capital alturgellenca afirma que col·labora amb la justícia. En un comunicat, ha explicat que l'ajuntament "ja va fer públic al seu dia un informe de la secretaria i la intervenció municipals on es constatava que tots els contractes subscrits amb Efial s'havien tramitat correctament, que totes les tasques encomanades eren necessàries i que  totes les tasques que s’havien encomanat havien estat realitzades".

Per la seva banda la formació Compromís X la Seu recorda en un comunicat que l'abril passat es va acordar al ple municipal que es posava fi a les contractacions sense concurs a l'empresa Efial (amb els vots a favor de tots els grups municipals menys el de Convergència). També afirma que ahir, 4 de juliol, l'alcalde va adjudicar a la Junta de Govern Local un nou contracte sense concurs a l’empresa Efial per prop de 5.000€, incomplint l’acord de plenari.

 
Etiquetes
  • #8 Nanon
    (05/07/16 23:14)

  • #7 Nanon
    (05/07/16 23:12)

    Aixo marca ruina total, molt millor a Cuba. Un Andorra.

    Respondre
  • #6 Made in Spain
    (05/07/16 22:32)

    Matrículas españolas en breve,tiempo al tiempo....

    Respondre
  • #5 Felip
    (05/07/16 20:26)

    M'agradarie que el govern  em digui on tinc de recollir el D.n.i español.

    Respondre
  • #4 Josep
    (05/07/16 20:08)

    Voldria saber si DA té previst que siguem una comunitat autònoma o bé ens annexionarem a la província de Lleida. Gràcies per la resposta.

    Respondre
  • #3 Ramon
    (05/07/16 19:38)

    I em expliquen els companys del servei de policia que ni respecte ni legalitat. Com si fosin els amos del país però que qualsevol diu res i no es la primera però sa sapigut.

    Respondre
  • #2 Jajajajajajajajaj.....!
    (05/07/16 16:47)

    Ja som Espanyols,espanyols,espanyols....!! Benvinguts a la UE !!

    Respondre
  • #1 Rosa
    (05/07/16 15:36)

    Cada dia més aprop de que aquet govern ens converteixi en una província espanyola.

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477