Tecnologia

La firma electrònica s'estrena amb el dipòsit de comptes

Els empresaris podran utilitzar aquesta certificació a partir d’aquest mes

La firma electrònica s'estrena amb el dipòsit de comptes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els empresaris, a partir d’avui, podran fer el dipòsit de comptes via Internet gràcies que el Govern ha posat en marxa la certificació electrònica o firma digital, va explicar ahir en una roda de premsa Jordi Casadevall, secretari general del Govern. El dipòsit de comptes l’han de presentar a final de mes i serà la primera vegada que ho podran fer en aquesta modalitat, tot i que també ho podran fer per la via tradicional, com fins ara. Així doncs, de moment aquesta firma electrònica només servirà per a l’àmbit empresarial i no perquè les persones facin tràmits a títol individual però la idea és que s’ implementi de mica en mica a altres àmbits. En aquest sentit, s’espera que el primer semestre del 2017 es pugui utilitzar per fer les cotitzacions de la CASS. En altres tràmits que també es preveu implementar pròximament aquest sistema és a la factura electrònica i a la presentació en concursos públics.

“La certificació electrònica és com el passaport electrònic, són les dades personals”, va exposar Casadevall. I va destacar que els avantatges d’aquesta firma electrònica són que no es pot falsificar, alterar i és irrevocable.

El seu funcionament, va assegurar Casadevall, és “senzill” i anirà com les targetes de coordenades dels bancs. El secretari de l’executiu va anunciar que les persones que vulguin la certificació electrònica podran demanar-la al Govern, mentre que els empresaris a la Cambra de Comerç. A la roda de premsa hi havia el president d’aquesta entitat, Marc Pantebre, que va valorar positivament la iniciativa, que “redueix el temps d’espera de les gestions administratives”.

tracking