Eleccions espanyoles

Rajoy reclama “el dret a governar” enmig d'un discurs triomfalista

Sánchez demana a Iglesias que “reflexioni” i Rivera es lamenta de la llei electoral actual

Rajoy reclama “el dret a governar” enmig d'un discurs triomfalista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del PP a la presidència espanyola, Mariano Rajoy, va sortir eufòric a valorar els resultats dels comicis. Des del balcó de la seu del partit al carrer Gènova de Madrid i animat per crits de “president!” i “sí se puede” va reclamar “el dret a governar perquè hem guanyat les eleccions”. En aquest sentit va assegurar que és el moment “de ser útils al 100% del poble espanyol” per la qual cosa va anunciar que “a partir de demà començarem a parlar amb tothom amb l’únic horitzó de defensar Espanya i el 100% dels espanyols”.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, minuts abans havia remarcat que segueixen sent “el gran partit de referència per a l’esquer­ra”. Ara bé, el seu discurs va anar dirigit, sobretot, als membres de Podem. “Espero que el senyor Iglesias reflexioni amb aquest resultat. Va tenir l’opció de votar un govern progressista i posar fi al govern de Rajoy però va posar els interessos personals per davant dels de l’esquerra i ha provocat els millors resultats de la dreta”, va etzibar. Sánchez va reiterar que són “el partit que té un projecte de país i per al conjunt d’Espanya”, però en cap moment va aclarir quines serien les seves intencions a l’hora d’obrir diàlegs sobre possibles pactes davant l’escenari obert que han deixat els resultats electorals.

De la seva banda, el cap de llista d’Units Podem, Pablo Iglesias va admetre que “els resultats no són satisfactoris. Teníem unes expectatives diferents”. Així, es va mostrar “preocupat” per l’increment de suport del PP i va assegurar que “és moment de reflexionar i d’obrir un diàleg entre les forces polítiques progressistes”, afegint que “no descartem cap escenari”. Des d’En Comú Podem, la candidatura catalana de la formació, es va celebrar el fet de revalidar la victòria a Catalunya assegurant que “som l’alternativa a Convergència”.

Per últim, el cap de cartell de Ciutadans, Albert Rivera es va lamentar de la llei electoral actual i va criticar que fa que hi hagi “ciutadans de primera i de segona” i va demanar una llei on “tots els ciutadans valguin el mateix”.

tracking