Sostenibilitat

Les pistes d'esquí signaran un conveni per respectar el paisatge i el medi ambient

Les pistes d'esquí signaran un conveni per respectar el paisatge i el medi ambientAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira i Vallnord, a través d’Ski Andorra, firmaran amb el Govern un conveni d’integració paisatgística i respecte al medi ambient, que s’emmarca dins de l’Estratègia Nacional del Paisatge, que s’impulsa des del ministeri de Medi Ambient. El conveni persegueix aconseguir unes “estacions d’esquí més sostenibles”, va manifestar Verònica Canals, la directora d’operacions de Grandvalira-Saetde.

El 2012, el Govern va publicar la guia d’Integració paisatgística de les estacions d’esquí, en la qual s’incloïen un seguit d’aspectes i recomanacions, que ara quedaran recollides en el conveni. Entre altres coses, fa referència a la gestió del territori, la modificació de la topografia, els accessos i els aparcaments, les infraestructures tècniques, la fabricació de la neu artificial, la vegetació o els equipaments de serveis.

Canals, però, va exposar que alguna d’aquestes qüestions les estacions d’esquí ja les apliquen com la utilització de carburants AdBlue, que contaminen menys, els ginys mecànics.

Aquest estiu Saetde plantarà 15.000 quilos d’adob i 5.000 quilos de granes per “ressembrar el que s’ha fet malbé durant l’hivern”, segons Canals.

La setmana passada es va netejar la zona des de Funicamp fins al Pas de la Casa, on es van recollir 2.420 quilos de residus.

tracking