NIT DE SANT JOAN

Els bombers sufoquen tres focs la nit de revetlla

Els bombers van actuar per apagar les flames en un camió d’escombraries, en un pis d’Escaldes i en un foc a Sant Julià

Els bombers sufoquen tres focs la nit de revetllaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nit de la revetlla de Sant Joan va ser “mogudeta” pel que fa a incidents. Així ho va definir el cap de guàrdia dels bombers que va indicar que en total van haver de fer una vintena de sortides. Amb tot, van ser tres els incendis de certa importància que van donar més feina al cos de bombers. El de més rellevància es va produir cap a les 11 de la nit en el segon pis d’un immoble situat just a la cantonada entre el carrer de la Constitució i el carrer Nou, tocant a la plaça Coprínceps. Segons va detallar el cap de guàrdia dels bombers, fins al lloc dels fets s’hi va desplaçar una dotació d’Andor­ra la Vella amb dos vehicles, cinc bombers i un sotsoficial, a més d’una dotació de la Massana, la policia i una ambulància del SUM. Afortunadament, en el pis afectat en aquell moment no hi havia ningú i no es van haver de lamentar danys personals. Des del cos de bombers es va indicar que com que la porta de l’habitació on es van originar les flames –ahir encara es desconeixia què les hauria originat– estava tancada, el foc va quedar confinat a l’habitació i no es va estendre cap a la resta del pis. La seva intervenció es va allargar durant dues hores i mitja, fins que es va haver extingit el foc i es va poder garantir el retorn de la resta de veïns de l’edifici.

D’altra banda, cap a les deu de la nit els bombers també van haver d’actuar al carrer Prat de la Creu de la capital per un foc que es va originar en un camió de recollida de cartró i paper. A més, cap a la una de la matinada, un foc originat en un contenidor de l’avinguda Francesc Cairat de Sant Julià de Lòria es va propagar cap a una terrassa i va acabar afectant, també, la façana de l’oficina del Banc Sabadell a més de la part posterior d’un vehicle que hi havia estacionat a la zona. En tots dos casos tan sols hi va haver danys materials.

Altres serveis

El cap de guàrdia dels bombers va indicar, a més, que durant la nit de la revetlla també es van haver de fer 9 serveis més per intervenir petits focs provocats per petards en matolls i contenidors a diferents punts del país. A més, es van fer cinc actuacions de prevenció de fogueres i un servei d’ambulància.

En canvi, des de l’hospital es va constatar una nit tranquil·la. I és que segons es va informar no es va haver d’atendre cap pacient per cremades.

D’altra banda, la nit de Sant Joan també van entrar a robar en el restaurant Som Trapelles, del car­rer Bonaventura Riberaygua, que fa tres mesos que està tancat. La policia seguia investigant l’incident i no en va donar més detalls, però el propietari del negoci, David Vilaseca, va explicar que quan van arribar ahir a les 10.30 del matí es van trobar que havien forçat la porta. Els lladres s’haurien endut dos portàtils, un mòbil, tres ampolles de vodka d’alt valor i una de conyac d’una col·lecció especial de cinc ampolles. “El més car era el licor”, va destacar Vilaseca, que va indicar que també van intentar endur-se un televisor. El local va tancar fa tres mesos perquè els propietaris el traslladen a la Massana.

Els bombers sufoquen tres focs la nit de revetlla

tracking