Política

El PS creu que DA porta el país “a la deriva”

Els socialdemòcrates presenten un “decàleg d’errades” del partit del Govern

El PS creu que DA porta el país “a la deriva”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) va exposar ahir en roda de premsa el que van batejar com a “decàleg d’errades de DA”. Els tres consellers generals van desgranar els que, al seu parer, són els temes en els quals l’executiu ha pres una direcció equivocada. Van destacar la “mala gestió de la CASS”, la “improvisació en infraestructures clau”, que la reforma sanitària “encara està pendent” o que la imatge internacional del país ha quedat “tocada” per l’aparició del ministre de Finances, Jordi Cinca, als papers de Panamà o per l’afer de l’aigua d’Arinsal. Amb tot, van indicar que el “Govern situa el país en absoluta deriva” i van acusar els ministres que “no els preocupa fer-ho bé”.

El president del grup mixt, Pere López, va exposar que hi ha una “manca de projecte polític” per part de DA. López va expressar la “preocupació” de la seva formació per la “gestió caòtica” del Govern en la comissió de “moltíssimes errades en temes que no són menors” que va considerar que “no són casuals”. El dirigent socialdemòcrata va lamentar que l’executiu incompleixi terminis, promeses i “la legislació”.

Reforma

Un dels punts on van ser més punyents va ser amb la reforma sanitària. “En l’última legislatura 22 consellers no van fer res de res”, va assegurar la consellera general Rosa Gili, que va afegir que “el ministre actual està en servei des de fa molts dies i encara no tenim res”. Sobre les declaracions del president del consell d’administració de la CASS, Jean Michel Rascagneres, en les quals assegurava que hi havia un dèficit crònic de 40 milions anuals, López va avançar que volen proposar un debat monogràfic a la tardor sobre aquest assumpte.

En la línia de les competències que fan referència al titular de Salut, Carles Álvarez, va recordar les “irregularitats impressionants” en els comptes del SAAS, per les quals “Govern no ha fet res per solucionar-ho i depurar responsabilitats”. Gili també va parlar de la “gestió pèssima” de la crisi de l’aigua d’Arinsal, amb una informació que va arribar “molt tard” i “desordenada”. Un afer que “toca la imatge d’Andorra”.

Sobre la qüestió de l’aparença a l’exterior, Gili va recordar que el cas BPA “ha tocat la imatge internacional”, en part a causa de la “manca de transparència” i les “explicacions poc convincents” donades per Govern. En aquest sentit va parlar de l’aparició de Jordi Cinca als papers de Panamà i en “negocis tèrbols”, i va apuntar que “no ha dimitit i no se l’ha fet marxar”.

Per la seva banda, Gerard Alís va exposar que tot i l’increment del salari mínim “amb la decisió de pujar les cotitzacions queda sense efecte”, a la vegada que va lamentar la “manca de recursos de l’administració tributària per poder detectar casos de frau i perseguir-los”.

tracking