Tancament de Meritxell per a vianants pel Tour

El projecte per reestructurar la mobilitat a l’entorn de la part baixa de l’eix i fer l’embelliment durarà un any

Tancament de Meritxell per a vianants pel TourXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella fixa la data del tancament de la part baixa de l’avinguda de Meritxell per al 10 de juliol, coincidint amb l’ar­ribada de l’etapa andorrana del Tour de França. Conxita Marsol exposa que “la idea aniria per aquí”, tot i que no s’ha acabat de concretar, i que la prohibició a la circulació de vehicles “serà una mica a la brava” en el sentit que es farà tal com està l’avinguda entre la Rotonda i el carrer de la Unió. No es farà cap embelliment “i treballarem el projecte durant pràcticament aquest any que funcionarem d’aquesta manera i que ens ajudarà en l’àmbit de mobilitat a afinar algunes coses com per exemple l’entrada a l’aparcament de Leclerq”, afirma la cònsol de la capital. Precisament perquè no estan acabats de definir els detalls, l’accés dels clients a aquest pàrquing “ara segurament es permetrà des del carrer Riberaygua perquè encara no tenim ben tancat com acabarem de solucionar la qüestió, però està clar que quan estigui fet l’embelliment aquell aparcament tindrà un altre accés”.

Etiquetes:

La cònsol remarca, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio, que la propietat “està molt predisposada i van ser totalment favorables al tancament de l’avinguda i hi ha solucions perquè tenen l’accés pe darrere i trobarem la que funcioni millor quan tinguem el projecte totalment tancat”. Els canvis que es faran formaran part de la reestructuració de la mobilitat a l’avinguda que afectarà la zona de Riberaygua i Prada Ramon, carrers d’entrada que es convertiran en zones de càrrega i descàrrega i el carrer Ramon Rossell canviarà de direcció. Marsol ha parlat ja amb els transportistes i té pendent fer-ho amb els majoristes per concretar la càrrega i descàr­rega que serà similar a la de Vivand, “tampoc no cal inventar res i ells ja m’han dit que els hi funciona”.

Acostar el client als aparadors

El projecte per a la nova zona sense trànsit s’ha de treballar però la cònsol esbossa algunes idees de com vol que sigui. “Volem potenciar l’embelliment al centre precisament per facilitar que els vianants o els clients passin més a prop dels aparadors”, comenta. Es farà un concurs d’idees i el comú està parlant amb Andorra Regenera perquè “ens assessorin una mica amb l’estètica ja que volem ser a més una capital moderna del segle XXI sostenible i en l’avinguda volem treballar en aquesta línia”, destaca Marsol.

Un element clau per a la cònsol arran del tancament del tram de baix l’eix comercial és fer la reforma alhora de la part alta. “Farem l’embelliment conjuntament perquè no seria bo per a la part alta que féssim primer la de baix i no la de dalt, que penso és la que té més urgència d’embelliment”, indica. I es basa en l’experiència pròpia quan fa uns dies va passejar un diumenge per la zona i la conclusió que va treure és que “és fosca, el paviment es menja tota la llum i era migdia, les botigues hauran de col·laborar, els comerciants hi estan disposats i hauran d’esforçar-se a modernitzar els aparador, a posar rètols i crec que ha de ser un esforç de tots i el comú estarà davant i entre tots hem de fer que l’avinguda Meritxell torni a lluir, sobretot la part alta”, emfatitza. L’embelliment serà diferent en els dos trams, perquè l’alt “no serà per a vianants, això està clar i falta decidir si hi haurà dos carrils o un però entenc que la voravia s’ha d’ampliar una mica, s’ha de guanyar espai per als vianants però escoltaré els comerciants i propietaris”, assegura la cònsol.

“Una casa que no ajuda”

Marsol aposta per un “projecte i una il·luminació espectacular” per atreure el client a la zona però precisa que “tocarà de peus a ter­ra, tindrà un paviment clar, que s’embruti el mínim possible i il·luminació”. I ressalta que “ben aviat m’hi posaré” per resoldre la situació d’alguns immobles de la part alta que no quadren amb el projecte que es vol per a la zona. És el cas d’un hotel tancat fa temps i en reformes que, indica, ara s’han reprès les obres, i també “d’una casa petita que hi ha que no ajuda i alguna solució hem de trobar perquè no podem tenir aquella casa al mig si volem que sigui la zona del comerç exclusiu del país”. I en la mateixa línia explica que treballarà per “fer alguna actuació a l’edifici que era el cinema Modern, que fa anys està sense activitat, davant de Pyrénées” i confia a poder posar-se en contacte amb els propietaris i trobar la manera que tot plegat “ajudi a potenciar l’avinguda Meritxell a la part alta”.

tracking