Política

Moció liberal perquè el Consell esculli dos representants d'Andorra Turisme

La formació defensa la proposta perquè vol dotar l’empresa de “més transparència”

Moció liberal perquè el Consell esculli dos representants d'Andorra TurismeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari liberal va presentar ahir a Sindicatura una moció per instar el Govern a fer que impulsi la modificació de la composició del consell d’administració d’Andorra Turisme, de manera que dos dels seus representants siguin escollits per majoria qualificada del Consell General, és a dir, per com a mínim dues terceres parts de la cambra. Aquests representants hauran de ser, a petició dels liberals, experts acreditats del sector turístic, fet que asseguren que “no es dóna en l’actual composició”.

La moció també exigeix al Govern que la modificació dels estatuts d’Andorra Turisme doni cabuda al fet que fins a dos altres representants del consell d’administració siguin triats entre els set comuns del país.

Amb aquesta iniciativa, Liberals d’Andorra “vol promoure més transparència en la gestió d’Andorra Turisme” i que “tant Consell General com els comuns puguin conèixer de primera mà el dia a dia d’aquesta societat”, així com “incidir en les decisions que pren per promocionar un sector bàsic per al país”, va assenyalar la formació en un comunicat. Al seu parer, “aquestes accions han de ser una garantia per aconseguir una bona gestió de la societat ara i en el futur, independentment de qui governi”. La moció la va anunciar dijous en la sessió del Consell General Carles Naudi durant el debat parlamentari sobre aquesta qüestió.

D’altra banda, el partit va entrar una segona moció, en aquest cas “per instar el Govern que implementi els canvis necessaris per comptabilitzar dins el termini dels 60 dies, que fixa la Llei 22/2013 per pagar els proveïdors, el temps que la factura està sent revisada pels departaments dels diversos ministeris abans que sigui tramesa al departament d’intervenció del ministeri de Finances”. El text insta el Govern a fer aquests canvis abans del 31 de desembre del 2016. Aquesta manca de comptabilització va ser reconeguda pel ministre de Finances, Jordi Cinca, que va estimar entre 52 i 63 els dies que tarda a pagar l’executiu.

tracking