benestar

La gent gran celebra les seves olimpiades

La gent gran celebra les olimpiadesM. F. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 360 persones participenavuien els I Jocs esportius de la gent gran d'Andorra, que se celebren per primera vegada i tenen com a amfitriona la parròquia d'Escaldes-Engordany. La cita neix amb la volutat de tenir continuïtat en el futur, ja que tant des de l'organització, el Comitè Olímpic Andorrà (COA), com les diferents autoritats presents a l'acte d'inauguració han posat en relleu els valors i els beneficis lligats a cites com aquesta. Així, i més enllà que la gent gran faci esport, tant la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, com el cap de Govern, Toni Martí i el president del COA, Jaume Martí, ha assenyalat que esdeveniments com aquests fomenten l'intercanvi, i la "cohesió".

L'esdeveniment, que inclou diferents disciplines en les quals els padrins prendran part al llarg del dia, ha estat possible gràcies a la dotació que des del COA han rebut de Solidaritat Olímpica i, per tant, el president del Comitè ha assenyalat que espera que es pugui mantenir a través dels diners que rebin per als pròxims quatre anys. Des de l'Executiu, el cap de Govern ha manifestat la voluntat de donar recolzament a l'esdeveniment i ha destacat, de fet, que aquest és "el començament d'una llarga història", i que el pas que s'ha donat aquest dimecres s'ha de "consolidar". I és que Martí ha remarcat que es tracta d'un acte de "cohesió social" i de "convivència" al voltant no només de l'esport sinó també "de la nació". El cap de Govern també s'ha referit al fet que en els darrers 10 o 15 anys s'ha fet un "salt qualitatiu" important pel que fa a la gent gran, que es vol "cuidar més" i viure d'una manera "més activa" la seva jubilació. I, a més, ha destacat la "gran convivència" que al país es genera al voltant de la gent gran i les iniciatives que impulsen.

Al dinamisme de la gent gran s'ha referit també la cònsol major escaldenca, que ha recordat, a més, que des de la parròquia s'ha intentat sempre "apostar per la gent gran". Així, ha recordat que són un col·lectiu molt actiu i que la resta de la població hauria "d'aprendre" d'ells. També s'ha pronunciat sobre la voluntat que la cita, que s'inicia a Escaldes, pugui tenir continuïtat i ha destacat, de fet, que Andorra la Vella rebrà el relleu per organitzar els següents jocs.

La cita ha arrencat amb una cerimònia d'inauguració al Prat Gran a la qual han assistit els cònsols de les set parròquies, els ministres de Cultura i Afers Socials, Justícia i Interior, el cap de Govern, la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació i el copríncep episcopal, Joan Enric Vives. Les diferents delegacions han fet una desfilada i s'ha hissat la bandera dels jocs i també l'andorrana i uns gimnastes han ofert un espectacle.

La gent gran celebra les olimpiades

La gent gran celebra les olimpiades

La gent gran celebra les olimpiades

tracking