Medi ambient

El Govern treballa en una llei de transformació energètica

La ministra Calvó aposta per la construcció d’edificis més eficients

El Govern treballa en una llei de transformació energèticaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va anunciar ahir que el Govern treballa en una nova llei d’eficiència energètica, que espera tenir llesta a final d’any. Amb la llei, el Govern preveu dotar d’un marc legal a l’Oficina d’Energia i del Canvi Climàtic i la construcció d’edificis amb eficiència energètica. Calvó va fer l’anunci en la Jornada d’eficiència energètica, que reunia sector públic i privat. “Des del sector públic hem de ser exemplars”, va destacar la ministra, que hi va afegir, però, que si es vol per anar a una millor eficiència en els edificis privats “també és important que hi hagi reformes”.

Per la seva part, Carles Miquel, cap de l’Oficina de Canvi Climàtic, va dir que es pot arribar a estalviar entre un 30% i un 40% d’energia en edificis eficients. Per Miquel, poder reduir el consum d’energia és un tema primordial, ja que Andorra importa pràcticament tota l’energia.

Un model d’edifici eficient, que es va presentar ahir a les jornades, és el que va remodelar Jordi Llovera a Andorra la Vella. Segons l’enginyer, amb aquest edifici s’estalvia fins a un 80% d’energia i un 90% d’emissions de diòxid de carboni. “El més important és que la calor no s’escapi de l'interior de l’edifici cap enfora”, va dir Llovera. Per aconseguir-ho, va advertir que el més important és aïllar tot l’edifici. Segons Llovera, les calefaccions d’Andorra gasten 51,6 milions de litres de gasoil l’any, que representa una sortida de diners per a l’economia de 21,6 milions d’euros que van a les refineries i unes emissions de 151 milions quilos de CO2, que requereix de 3,2 boscos d’Andorra per netejar-lo.

tracking