Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Sant Julià de Lôria

Naturlandia divideix el comú

Una part dels consellers de Laurèdia en Comú s’oposa a la política de Josep Vila de mantenir el mateix equip directiu del parc
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila.

L''afer Naturlandia' divideix l'equip de Laurèdia en Comú

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila.

Fernando Galindo
Actualitzada 13/06/2016 a les 17:24
La majoria comunal de Laurèdia en Comú va protagonitzar una tensa reunió la setmana passada amb Naturlandia i la inacció del cònsol major com a teló de fons. Una part dels consellers de la plataforma van discrepar obertament amb el posicionament de Josep Vila. Les diferències arriben fonamentalment per dues bandes. La primera, i més important, és Naturlandia. El cònsol va defensar públicament dins de la reunió la tasca que ha fet l’equip directiu del parc i el seu director, Enric Ordóñez.
Per Vila, segons fonts properes a la reunió de la plataforma, Ordóñez ha aconseguit portar més clientela i la seva tasca ha de ser considerada positiva en conjunt. El cònsol és partidari de mantenir-lo en el càrrec i que sigui l’home encarregat de gestionar la reforma del parc. En aquest sentit, segons les mateixes fonts, Vila hauria deixat clar que els canvis a Naturlandia s’han de decidir sobre la base de l’auditoria econòmica i de gestió del parc que està encarregada. Serà amb aquesta anàlisi a la mà quan s’haurà de decidir, en la línia de les recomanacions, què s’ha de variar a Naturlandia. Pel cònsol, els problemes que pugui tenir el parc són de concepció estructural i no derivats de la gestió que ha fet Ordóñez. Li valora especialment, segons les mateixes fonts, que hagi estat capaç d’atreure un nombre molt més important de clients encara que cada any hagi estat perdent entre 1,5 i 2 milions d’euros.

Una gestió discutida
Una part dels consellers comunals no entenen per què el cònsol major s’entesta a defensar el director que ha portat Naturlandia a la fallida tècnica en què es troba i que, de rebot, ha arrossegat el comú a una situació límit d’endeutament. Tenint en compte que durant la gestió d’Ordóñez, iniciada el 2012, el forat a Camp­rabassa no ha parat de reproduir-se, els discrepants entenen que hauria d’haver estat rellevat immediatament i confiar en un nou equip directiu. Els crítics recorden que Ordóñez era un home de confiança de l’anterior cònsol menor, Manel Torrentallé, i que es mostrava manifestament afí a Unió Laurediana. I van recordar al cònsol que no tan sols la seva gestió econòmica ha estat desastrosa si es miren els números, sinó que també s’han viscut episodis com la infracció tècnica que va obligar a tenir aturat el Tobotronc a mitjan any passat. Quan va tenir lloc aquell incident, segons consellers comunals, l’anterior cònsol major, Montserrat Gil, va apostar per acomiadar-lo, però no es va dur a terme perquè s’estava a final de mandat. Tant des d’UL, segons les mateixes fonts, com des de Laurèdia en Comú es donava per fet que un cop acabat el contracte no se’l renovaria. Però li va ser renovat per a sis mesos amb generalitzada sorpresa dins del comú.
Els crítics han demanat obertament a Vila que liquidi la relació laboral amb el director. I així li va ser tramesa la petició durant la reunió de la setmana passada. Vila, però, els va deixar clar que aquesta no és l’opció que ha previst, a menys que l’auditoria sobre el parc mostrés alguna acció que fos mereixedora de la rescissió del contracte.
El segon gran tema de discrepància fa referència a la inacció durant els primers sis mesos de mandat. Els crítics es van lamentar de la passivitat de Vila deixant que els mesos passin sense fer res quan la parròquia es troba en un moment econòmic crític. No comparteixen la teoria del cònsol de no fer res sense tenir l’auditoria que indiqui quina va ser l’herència rebuda a final del 2015. Defensen que fa mesos que s’hauria d’haver explicat al poble que el deute deixat per UL farà superar el límit màxim permès per a la legislació.

31.000 EUROS DE COP I 4.000 AL MES
Enric Ordóñez era el màxim responsable de la consultoria catalana T3 Think Tank. L’empresa va ser contractada per fer un estudi per aconseguir la viabilitat econòmica de Naturlandia. El comú el 2012 va pagar 31.000 euros per aquest treball a l’empresa d’Ordóñez i seguidament va fer un contracte al mateix Ordóñez com a director de projectes de Naturlandia amb un sou de quatre mil euros mensuals. L’oposició comunal de la legislatura passada (ara a la majoria) va criticar obertament aquesta situació, entenent que des del 2012 la situació del parc ha empitjorat molt.
Etiquetes
  • #11 No lo dire
    (13/06/16 20:35)

    Mientras esté hombre cobra 4000€ por subir dos días a trabajar desde de Barcelona y todo sea dicho por no hacer nada. Los chiquillos que se están dejando los cuernos para que naturlandia siga adelante. Los están pagando 900€. Entiendo que tiene que haber un director con un sueldo para dicho cargo. Pero revisar los de los chavales y no los put... tanto que si aún sigue naturlandia vivo es por ellos.

    Respondre
  • #10 vaya tela
    (13/06/16 19:03)

    Tampoc es protegeixen les dades confidencials del "pío pío", del C.A.P.? pat(ir)el 21 ("tómío"), pat(í)21 el insomnio ("tótuyo").

    Respondre
  • #9 Tot desfullant la margarida
    (13/06/16 16:33)

    Mentre Vila encara desfulla la margarida, i quan ja és clara la com mort cerebral del parc, potser convé recordar que en la ment del creador del projecte, el Sr. Josep Pintat, Naturlandia i el vial serien aquells dos punts del seu currículum vitae polític que el projectarien triomfalment a cap de govern. Avui, el parc ens ha portat a la fallida. Demà, el vial acabat farà de Sant Julià un poble sense cap atractiu per a que els turistes s'hi aturin.

    Respondre
  • #8 Ja esta be!
    (13/06/16 15:24)

    S'hauria de fer públic els salaris que s'estan cobrant i proporcionalment veure el que es fa a canvi d'aquest salari, segur que es un escàndol. Amb els números a la ma, si realment fos una empresa privada, fa molts anys que Naturlandia hauria d'estar tancada, no se ara a que esperem, mira que es va avisar per activa i per passiva. S'ha deixat en mans de gent molt irresponsable. El projecte esta molt mal plantejat des del principi, no se qui va ser el llumbreres que va fer els estudis , però ja li val, de pena, també hi ha un tema d'orgull i vanitat, varregat amb un je men futisme i una xuleria que pa que, sobre tot per part dels antics mandataris, deu nidor, això no es pot deixar passar com si res, hi ha d'haver responsabilitats, a veure qui li posa el cascavell al gat.

    Respondre
  • #7 Miquel Calsina
    (13/06/16 14:28)

  • #6 pregunta
    (13/06/16 13:57)

    Algu pot dir si hi ha una persona que asessora el tema de la restauració a Naturlandia cobrant uns 4.000€/mes per dos dies de feina a la setmana?

    Respondre
  • #5 Hamlet a la laurediana
    (13/06/16 10:30)

    Consultant el programa electoral de Laurèdia en Comú puc llegir: “Impulsarem un canvi d'estratègia: Naturlandia per Sant Julià”. Si l'estratègia no és bona, com és que no es fa res?

    Respondre
  • #4 Mamella
    (13/06/16 09:19)

    Hi ha una gran divisió entre els que xuclen de la mamella i els que no poden fer-ho .... a això en diem política d'interessos.

    Respondre
  • #3 El perill de les noves religions.
    (13/06/16 08:45)

    A l'ex-cònsol Torrentallé i a l'exconseller Besolí els va cegar que el Sr. Ordóñez hagués format part del setè cel del Futbol Club Barcelona. Les antigues i les noves religions poden, en dosis excessives, privar-nos de la capacitat crítica. No sé si el Sr. Vila presenta el mateix quadre clínic.

    Respondre
  • #2 Què li passa al Sr. Vila?
    (13/06/16 08:34)

    Les darreres auditories afirmen que Naturlàndia presentarà resultats negatius fins al 2038. Quin responsable de parc temàtic del món pot sobreviure a una conclusió tan devastadora? Des del primer dia de gestió el Sr. Vila té damunt la taula totes les auditories de Naturlàndia, compresa aquella que va molestar tant a la Sra. Gil. Tant que va acomiadar l'empresa auditora.

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477