Política

DA critica que Bartumeu barregi política i feina

Ballestà critica que no se sap si parla el president d’SDP o l’advocat dels màxims accionistes de BPA

DA critica que Bartumeu barregi política i feinaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de comunicació de Demòcrates per Andorra (DA) i conseller general, Marc Ballestà, es mostra crític amb el posicionament de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) en la crisi de BPA pel fet que el president de la formació, Jaume Bartumeu, sigui el lletrat dels accionistes majoritaris de l’entitat, provocant “una situació estranya i atípica, i que crea molts dubtes”. I precisa que “quan sento parlar el senyor Jaume Bartumeu, que recordem que ha estat cap de Govern, sobta molt que un excap de Govern i president d’una força política surti als mitjans defensant els interessos particulars d’algú”, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio.

Ballestà incideix que la barreja de responsabilitats genera aquests dubtes “perquè moltes vegades no saps si estàs escoltant el president del partit o l’advocat dels accionistes majoritaris de BPA”. I estén les crítiques al comportament del conseller general d’SDP i vicepresident del grup mixt, Víctor Naudi, per remarcar que quan intervé públicament “a vegades com que és del mateix partit no saps si la seva posició defensa un posicionament polític o també defensa la de l’advocat dels accionistes majoritaris”.

El polític demòcrata subratlla que aquestes situacions contribueixen a fer que la ciutadania tingui una visió negativa dels polítics i qualifica el posicionament de Bartumeu com a “ambivalències que no són bones per la situació atípica i anòmala que crea”. Ballestà assenyala que el que està succeint al Principat pel fet que Bartumeu sigui el lletrat dels germans Cierco no es produiria en un altre lloc pel fet que surti en primera línia una persona que ha estat el màxim responsable de l’executiu del Principat. “És difícil que una cosa d’aquestes es veiés en un altre país i crec que tampoc no és bo per a la confiança de la gent en el sistema polític”, remarca el secretari de comunicació de DA.

I el demòcrata insisteix en la reflexió respecte a les conseqüències que té un comportament com el que protagonitza el màxim responsable d’SDP. Des del punt de vista de Marc Ballestà la confusió arriba a la ciutadania “quan mesclen política amb temes purament personals, perquè en aquest sentit la política hauria de ser la defensa del bé comú enfront de la de béns particulars com és en aquest cas, que ajuda a crear desafecció”, puntualitza amb referència que Bartumeu sigui el lletrat dels accionistes majoritaris de l’entitat intervinguda.

tracking