Política

La comissió BPA convoca Higini Cierco perquè comparegui

Els parlamentaris també criden el representant dels petits accionistes Turi Riberaygua

La comissió BPA convoca Higini Cierco perquè compareguiXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers que formen part de la comissió especial havien decidit fa setmanes contactar amb l’administrador de Banca Privada per demanar qui haurien de ser els convocats per donar la seva versió sobre l’afer. La resposta finalment ha arribat i s’ha acordat convocar Higini Cierco com a expresident del consell d’administració de Banca Privada i Turi Riberaygua com a representant dels petits accionistes del banc, que al mateix temps també estava a la junta del banc. La data per a la qual seran convocats encara no està fixada però el més probable és que tingui lloc el mes de juliol vinent.

La comissió trametrà la crida però l’assistència és voluntària. A més, els citats poden decidir anar acompanyats per altres representants del col·lectiu. Així, la comissió entén que s’ha convocat Higini Cierco però que pot comparèixer al costat del seu germà Ramon o d’altres membres de la família si així ho desitgen. La mateixa situació és aplicable a Turi Riberaygua. S’obre la porta que faci extensiva la convocatòria a altres petits accionistes que vulguin donar el seu punt de vista davant de la comissió.

La reunio d’ahir dels consellers va ser gairebé de tràmit a causa que s’està avançant en l’informe sobre les conclusions de les diferents compareixences que han tingut lloc fins ara. De moment, però, encara s’està en espera de tenir elements de contrast perquè, per exemple, encara no s’ha conegut de primera mà què opinen els accionistes majoritaris.

ELS CLIENTS DE VALL BANC ACCEDEIXEN ALS BONS PÚBLICS

Els clients privats i les societats públiques que tenien bons de deute públic amb BPA i han passat a Vall Banc han pogut subscriure’s a la nova emissió. Segons va explicar ahir el ministre de Finances, Jordi Cinca, com que no estava constituïda la nova entitat quan es va obrir el termini de sol·licitud, les peticions dels clients van ser canalitzades a través del Banc Sabadell d’Andorra. A través de les diferents entitats bancàries s’ha superat en un 168,92% l’import de l’emissió, que era de 100 milions. Per tant, l’adjudicació s’ha efectuat de manera prorratejada.

En la roda de premsa posterior al consell de ministres i en referència a la venda de Vall Banc a JC Flowers, Cinca va explicar que els compradors estan “complimentant” la documentació sol·licitada per l’INAF. El ministre no va voler posar una data a la signatura i va remarcar que l’entitat pot seguir funcionant sense problemes sota el paraigua de l’AREB.

tracking