Vista d'àligaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La paraula d’un policia que va assegurar haver vist un intercanvi de droga des de 30 metres de distància ha estat fatal per a un jove andorrà que ha vist esdevenir ferma una condemna de presó dictada pel Tribunal de Corts. El Superior ha desestimat el recurs presentat per la defensa, que va centrar el seu al·legat a negar que el seu client trafiqués amb estupefaents. I no tan sols això, sinó que va posar en dubte la vàlua de la declaració del testimoni de càrrec, un agent de policia, que tot i estar a 30 metres de distància d’on l’acusat parlava amb un altre jove, va assegurar que va veure com el primer li passava droga al segon.

El tribunal ha ratificat la sentència en primera instància i el jove haurà d’estar un any a la presó pels delictes de cessió de marihuana a un menor en centre d’esbarjo i de possessió d’estupefaents destinats a la venda. La pena comporta dos anys i vuit mesos més d’internament, però en aquest cas són condicionals i evitarà ingressar a la Comella si a més de no cometre cap delicte similar no posa els peus durant quatre anys al Parc Central, al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany i al Prat Gran d’Encamp.

Els fets pels quals ha estat condemnat van passar el 14 de setembre del 2013 al Parc Central. Un agent de policia que estava de servei a la Batllia va observar com a la tirolina del Parc Central hi havia entre 10 i 15 joves consumint porros i que quan va arribar un altre jove li va fer la sensació que possiblement estava passant droga a un menor. El policia va avisar el despatx perquè enviessin una patrulla. Ell no va ser l’únic, des de la fiscalia també hi va haver una trucada a la policia perquè anessin fins al parc en observar moviments sospitosos entre els joves que es trobaven a la tirolina.

La defensa va explicar als magistrats que els prop de 30 metres de distància que hi havia entre el policia i el processat feien impossible que veiés amb claredat què tenien els dos joves a les mans i si van intercanviar droga i diners. Va recordar que el policia, quan va testificar, no va afirmar rotundament que s’hagués produït una cessió de marihuana. Igualment, va indicar que el menor al qual presumptament l’acusat havia venut la droga ha negat sempre aquesta operació i que dos joves més, que també van ser interrogats per la policia, van dir el mateix. Per últim, va explicar que en el registre que van fer els agents al domicili del seu client no es va trobar cap estupefaent. Arguments que no va fer seus el Superior.

tracking