Successos

Condemnat a un any de presó a França per contraban de cigarretes d'Andorra

Armeni, resident a Foix, va ser detingut després de fer cas omís a un control a la duana de Porta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tribunal de gran instància de Foix ha condemnat un home de nacionalitat armènia resident a França a un any de presó ferma per contraban de tabac procedent d’Andorra. Els magistrats també li han imposat una multa de 17.630 euros per un delicte duaner i una altra de 1.000 euros per haver-se saltat un control policial. L’home, que resideix a França des de fa deu anys, va ser detingut el 17 de setembre passat després de fer cas omís a l’ordre d’aturar el vehicle que conduïa per part dels agents francesos de la duana de Porta, al Pas de la Casa. El processat va fugir d’aquest control però va acabar sent detingut 300 metres més avall del punt duaner amb les dues rodes davanteres del cotxe punxades.

Els gendarmes havien muntat el control a la duana de Porta perquè coneixien la matrícula del vehicle, ja que l’havien parat hores abans quan es disposava a entrar a Andorra en possessió de 6.000 euros en efectiu. Quan van registrar el vehicle, van trobar al maleter 248 cartrons de tabac comprats al Pas de la Casa que el detingut tenia la intenció de vendre a Foix, localitat on resideix.

Al judici, l’home va assegurar que els 6.000 euros eren propietat d’un veí de l’edifici on resideix i que li havia pagat 250 euros per anar a Andorra a comprar el tabac. Malgrat que no era el primer cop que era controlat a la duana, va indicar que era la primera vegada que havia fet contraban i que la resta de viatges els va fer per turisme. L’advocat defensor havia demanat una pena més baixa per al condemnat, en considerar que no es tracta d’un traficant, sinó només d’un passador.

tracking