Marta Caparrós, empresària

“Sense anglès, a Austràlia tan sols fas feina no qualificada”

“Sense anglès, a Austràlia tan sols fas feina no qualificada”Beldisseny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què té Austràlia?

Suposo que el que té és que està molt lluny. Quan jo hi vaig viatjar per primera vegada, hi vaig anar per aprendre anglès però també per desconnectar. Volia un canvi radical.

A Anglaterra no s’aconsegueix?

Si vas a Londres acabes vivint amb espanyols i treballant amb espanyols. Quan vaig arribar allà el 2009, fins i tot em feia il·lusió trobar-me un espanyol. Sí que és veritat que ara és més fàcil de trobar-ne, perquè Austràlia s’ha posat més de moda.

Quin tipus de feina pot fer un jove d’aquí que hi viatgi?

La gent que hi va ha de tenir claríssim que si no es parla anglès les feines que es poden aconseguir són no qualificades. Això vol dir fer feines de neteja, rentant plats, de cangur o de trasllats. El 90% dels joves que hi viatgen des d’aquí fan feines no qualificades.

Per què passa?

És pel nivell d’anglès. En general és molt baix.

No s’hi pot anar amb unes expectatives laborals gaire altes.

Jo m’he trobat amb gent que creu que en sap prou per fer una feina en anglès, però realment no és així. El nivell de l’Advanced allà no és suficient.

No tothom el té.

Si algú no està disposat a rentar plats o fer una feina similar, millor que no hi vagi.

Com són els sous d’allà?

Estan molt bé. La mitjana que cobren els estudiants són vint dòlars l’hora. Poden treballar vint hores la setmana, que són uns 400 euros per setmana.

Quina és la millor fórmula per millorar l’anglès un cop allà?

Una combinació de treballar i estudiar. Si es té un nivell mitjà-baix, com la majoria, el millor que es pot fer és un curs i intentar treure’s un títol.

Quin és el principal obstacle en preparar el viatge?

Google. Hi ha un excés d’informació. Des d’Aussieyoutoo intentem acostar Austràlia a cada persona, adaptant-nos a les seves preferències. Tenim una xarxa de gent d’aquí que viu allà i que rep les persones quan hi arriben.

Com es financen?

Fem de representants de les escoles d’allà. Rebem comissions pels estudiants que inscrivim.

Els joves que hi viatgen acaben tornant?

La majoria, sí. Amb un visat d’estudiant t’hi pots estar fins al dia que acabes el curs. Aconseguir un visat de feina és més difícil. Cal un patrocinador, una empresa que et faci els papers.

Quina ciutat té més èxit?

El 35% dels nostres estudiants el 2015 van escollir Sydney. Té un clima mediterrani, hi ha platges i l’oferta laboral i educativa és molt àmplia.

Nova Zelanda també es posa de moda?

Cada vegada hi ha més gent que s’hi interessa. Hem començat un projecte similar en escoles d’allà.

tracking