França

Fillon està “convençut” que es reconeixerà la seva innocència

El candidat conservador a les presidencials franceses assegura que “no es fa gaires il·lusions” davant de la compareixença judicial de dimecres

Fillon està “convençut” que es reconeixerà la seva innocènciaAGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat conservador a les presidencials franceses, François Fillon, va dir ahir que no es fa “gaires il·lusions” sobre la seva eventual imputació dimecres que ve, però es va mostrar segur que la seva “innocència” acabarà sent reconeguda. “Tenint en compte la precipitació amb què aquest procés s’ha dut a terme, no em faig gaires il·lusions, però estic convençut que la meva innocència es reconeixerà in fine”, va dir en una entrevista al diari francès Les Echos.

L’ex-primer ministre francès i candidats dels Republicans ha estat convocat davant els jutges d’instrucció en el marc de la investigació sobre l’atribució de suposats llocs de treball ficticis a la seva dona i dos dels seus fills, oberta a final de gener després de la revelació del setmanari satíric Le Canard Enchaîné.

En un primer moment va assegurar que dimitiria en cas de resultar imputat, però l’1 de març va subratllar que no es retiraria en considerar que “només el sufragi universal, i no un procés acusatori, pot decidir qui serà el pròxim president”.

“És inimaginable que la manera com la instrucció s’ha efectuat aconsegueixi privar la família política que jo represento de la possibilitat de tenir un candidat a les presidencials. Per tant, vaig assumir les meves responsabilitats”, va dir ahir.

El candidat va carregar més contra l’escrutini mediàtic en contra seva, al qual ahir es va sumar la revelació que hauria rebut vestits de regal per valor de 48.500 euros des del 2012, dels quals 35.500 euros s’haurien pagat en efectiu. El setmanari Le Journal du Dimanche va assenyalar que els dos últims, de 6.500 euros cadascun, es remunten al 9 i 10 de febrer, en plena campanya electoral.

“Un amic em va regalar vestits al febrer, i què? Observo que la meva vida privada és objecte d'investigacions de tot tipus i que soc l’únic a qui se li reserva aquest tractament. Els meus fets i gestos són escrutats tots els dies amb la intenció evident de perjudicar-me per apartar-me de la car­rera presidencial”, va criticar.

tracking