Alemanya

Almenys nou morts en encastar-se un camió contra un mercat a Berlín

El vehicle envaeix una fira nadalenca a la concorreguda avinguda de Kürfurstendemm i deixa també una cinquantena de persones ferides

Almenys nou morts en encastar-se un camió contra un mercat a BerlínEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys nou persones van morir ahir, i altres 50 van resultar ferides, a causa de l’atropellament massiu que es va produir quan un camió va irrompre en un mercat nadalenc en el qual, segons diverses fonts policials, seria un atac terrorista. Aquest extrem, però, no es va arribar a confirmar oficialment.

El camió va pujar a la vorera i va recórrer diversos metres fins a encastar-se contra la fira de Nadal situada a la popular avinguda de Kurfürstendamm, prop de l’església Memorial Kaiser Wilhelm, atropellant les desenes de persones que estaven visitant-la.

Un vídeo difós per testimonis del succés a través de les xarxes socials mostrava casetes destrossades i nombroses persones esteses a terra. A més, alguns usuaris de Twitter van assegurar que es va produir una explosió.

La policia va confirmar nou morts i diversos ferits i va indicar que entre les víctimes hi hauria diversos estudiants. Els mitjans de comunicació alemanys, per la seva banda, parlaven d’almenys mig centenar de persones ferides.

El conductor del camió es va donar a la fuga, mentre que l’altra persona que viatjava al vehicle va morir “en el lloc”, segons va indicar la polica, pel que sembla, a causa del fort impacte. Una persona va ser detinguda, però es desconeix si es tracta del conductor.

Ariel Zurawski, el director de l’empresa a la qual pertanyia el camió, de matrícula polonesa, va explicar a la cadena alemanya N24 que el conductor va parlar amb la seva dona per última vegada a les quatre de la tarda, i que l’últim contacte del treballador amb la companyia va ser al voltant de les 12 del migdia.

L’alcalde de Berlín, Michael Müller, va assegurar que “la situació està sota control”. No obstant això, a través del seu compte oficial de Twitter, la policia va demanar als habitants de la capital alemanya que romanguessin a les seves llars i evitessin propagar rumors.

Fonts policials consultades per la premsa alemanya van assegurar que es tracta d’un atac terrorista. El rotatiu Die Welt va recordat referent a això que hi havia una alerta per possibles atemptats a Berlín durant les festes nadalenques.

“No sabem amb certesa el que ha succeït aquesta nit”, va dir el ministre d’Exteriors, Frank-Walter Steinmeier. “Les agències de seguretat estan treballant a tota màquina per esclarir els fets”, va afirmar.

Ajuda des de Munic

La policia de Berlín ha demanat ajuda als seus col·legues de Munic, a causa de l’experiència que han acumulat en aquest tipus de situacions després de l’onada d’atemptats que va tenir lloc el passat estiu a Baviera, els primers de caràcter gihadista en territori alemany.

La cancellera, Angela Merkel, va convocar ahir a la nit un gabinet de crisi i a l’hora del tancament d’aquesta edició estava seguint la situació al costat del ministre d’Interior, Thomas de Maiziere, va indicar el portaveu governamental, Steffen Seibert, a la xarxa social Twitter.

Els fets d’ahir recorden a l’atemptat islamista que el mes de juliol passat va acabar amb la vida de 86 persones a la ciutat francesa de Niça, quan un camió va irrompre al passeig marítim, des d’on una multitud seguia els focs artificials amb motiu de la festa nacional gal·la. L’atemptat va ser reivindicat poc després per Estat Islàmic.

tracking