Espanya

La gestora del PSOE es reuneix avui per parlar sobre la investidura

L’òrgan desenvoluparà funcions executives fins que se celebri un nou congrés extraordinari que encara no té data

La gestora del PSOE es reuneix avui per parlar sobre la investidura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió gestora que ha assumit les regnes del PSOE després de la dimissió dissabte a la nit de Pedro Sánchez com a secretari general farà avui la seva primera reunió, segons va informar ahir el partit. Mitjançant un comunicat es va explicar que el president d’Astúries i de la gestora, Javier Fernández, encapçalarà la reunió del nou òrgan que desenvoluparà funcions executives fins a la celebració d’un congrés federal extraordinari que encara no té data. De fet, tot apunta que dissabte s’hauria de tornar a reunir el comitè federal ja que en un termini breu de temps la formació hauria de decidir, també, si facilita o no la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol. Es preveu que Fernández comparegui davant dels mitjans un cop s’acabi la reunió.

Els principals reptes amb què arriba la gestora són els d’intentar frenar la sagnia interna per la fractura del partit i reorientar l’estratègia davant la decisió sobre la investidura. D’altra banda una altra de les tasques immediates a les que haurà de fer front és la reestructuració de la direcció del grup parlamentari al Congrés i al Senat i evitar que es vegi afectat per la divisió orgànica. Cal tenir present que la decisió sobre si s’abstenen o no davant Rajoy no és competència de la gestora, sinó del comitè federal, que és qui acorda en última instància les decisions sobre pactes i posicionaments davant la investidura.

La comissió gestora que lidera ara el PSOE està formada, a més de Fernández, per nou vocals entre els quals destaca el portaveu del partit al parlament andalús, Mario Jiménez (home de confiança de Susana Díaz), també hi ha la diputada per Còrdova i exconsellera de la Junta, María Jesús Serrano, dos representants extremenys, Ascensión Godoy i Soraya Vega, a més de José Enrique Muñoz Lladró, Dolores Padrón, Francesc Antich, Franciso Ocón i Ricardo Cortés. Els tres últims són considerats persones properes al sector que donava suport a Sánchez. Per contra, la gestora no compta amb cap representant català ni basc, un fet que no deixa de demostrar el triomf dels socialisme meridional per sobre del perifèric. Així doncs, la majoria de veus són properes a la presidenta andalusa Susana Díaz.

ICETA VEU UN "ERROR GREU" EN LA DECISIÓ

L’endemà de la dimissió de Pedro Sánchez les reaccions no es van fer esperar. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que la decisió que es va prendre dissabte en el comitè federal és “un error greu” i que tindrà conseqüències “no desitjades” ja que creu que la situació aboca a un nou govern del PP. De la seva banda, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va anunciar a través de la xarxa social Twitter que si arriba a ser primera secretària del PSC demanarà a les bases que avalin un “no rotund” dels diputats catalans a un executiu del PP.

tracking