turquía

Almenys 11 morts i 36 ferits en un atemptat al centre d'Istanbul

El balanç inicial seria de set policies i quatre civils

Atemptat al centre de la capital turca
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 11 persones han mort i 36 han resultat ferides en esclataraquest matíun cotxe bomba al pas d'un autobús policial al centre històric d'Istanbul, segonsha informat el governador de la ciutat, Vasif Sahin. "Set policies i quatre civils han mort, altres 36 persones han estat ferides", ha exposatSahin als mitjans en una breu declaració.

L'atemptats'ha produïta les 08.40 hores quan el vehicle amb els agents circulava prop d'una parada pública d'autobusos al barri de Beyazit Vezneciler, pròxim a una universitat i als llocs turístics a la part europea de la metròpoli.

Pel que sembla el cotxe bomba va ser activat per control remot i després de l'explosióhi ha hagutun tiroteig, segons l'agència de notícies pública Anadolu, encara que existeix certa confusió sobre aquest extrem.

CNNTürk indica que tres dels 36 ferits es troben en estat crític.

En el lloc delsfetss'aprecien enormes danys, inclosos diversos vehicles calcinats i l'autobús policial parcialment destruït.Diversos comerços i edificis en els voltants han estat evacuats perquè els artificiers duran a terme l'explosió controlada d'un vehicle sospitós, ha assenyalat el governador d'Istanbul.

Turquia es troba en estat d'alerta per amenaça terrorista i Istanbul ha estat escenari aquest any de dos atemptats suïcides atribuïts al gihadista Estat Islàmic en llocs turístics i que van causar una quinzena de morts.

El març passat un atemptat suïcida amb cotxe bomba del grup armat Falcons per la Llibertat de Kurdistan (TAK, en les seves sigles en kurd) a prop d'una parada d'autobusos urbans a Ankara va causar 37 morts i més d'un centenar de ferits.

Aquest grup va reivindicar també un atemptat al febrer contra un comboi militar al centre d'Ankara, comès amb un cotxe bomba conduït per un suïcida que va causar 28 morts, en la seva gran majoria militars.

El grup armat es presenta com una escissió radical del Partit de Treballadors de Kurdistan (PKK), la guerrilla kurda de Turquia, i s'ha atribuït diversos atacs i atemptats contra civils des de 2004, si bé se sap molt poc de les seves estructures o fins.

El govern turc i nombrosos analistes consideren el TAK simplement una "marca subsidiària" del PKK, utilitzada per reivindicar atemptats que podrien donar mala imatge a aquesta guerrilla, per exemple, si provoquen la mort de civils.

tracking