Futbol

Eder Sarabia s'acomiada emocionat i sense retrets

L’exentrenador de l’FC Andorra, molt emocionat, s’acomiada dels “tres anys més meravellosos de la meva vida”

Eder Sarabia, molt emocionat, va recórrer al mocador només començar el discurs.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comiat oficial d’Eder Sarabia com a entrenador de l’FC Andorra va deixar palès que la decisió ha estat forçosa i contra el desig de les dues parts. La difícil situació esportiva –cuer, a quatre punts de la permanència a falta de 10 jornades– va obligar la cúpula del club a trobar una solució dolorosa i, tal com va exposar ahir Jaume Nogués, el director esportiu, “es va decidir fer el relleu a la banqueta, segurament, moguts per la desesperació, per buscar alternatives i intentar la salvació”. Sarabia, molt emocionat i entre llàgrimes, va destacar que “han estat els tres anys més meravellosos de la meva vida i només tinc paraules d’agraïment. He conegut aquí a la meva dona, la meva filla és andorrana i he estat tremendament feliç”. En aquest sentit, l’extècnic va valorar que el de l’FC Andorra hagi estat “un projecte de vida més que un projecte de club i hem ajudat a posar el país en boca de tothom”. Sarabia va reconèixer que “sempre estàs preparat per a aquest tipus de decisions, sobretot quan les coses no acaben de rutllar, però al principi de la conversa amb Jaume [Nogués], quan dilluns ens vam reunir, no ho acabava de compartir”, i va deixar clar que “hem posat tot el que estava a la nostra mà, ho hem intentat tot i hem buscat 50.000 solucions per treure la situació”.

A l’hora de reflexionar els motius sobre per què s’ha arribat a la seva destitució, més enllà de la mala sort, la mala dinàmica i la falta d’encert, Sarabia va remarcar que “potser no hem sabut gestionar bé les expectatives del club perquè hem crescut massa ràpid i després de l’inici de lliga –líders amb dues victòries en dos partits– ens vam pujar tots una mica a la parra i no va ajudar”. Finalment, Sarabia, que també va agrair el treball i la implicació dels jugadors, va asseverar que “evidentment el que més desitjo és que l’equip es pugui salvar perquè és el lloc on mereix estar aquest club”. Acompanyat per tot l’staff –Jon López, Javi Marigorta i Guillermo Gómez– l’exentrenador de l’Andorra no va fer sang si la plantilla que es va confeccionar a principi de temporada era del tot competitiva per fer una temporada solvent: “Si la dinàmica hagués estat una altra, amb menys pressió pels resultats i la classificació, potser el grup hauria tingut millor rendiment. Potser ha faltat cert pòsit de maduresa o experiència i, com a entrenador, intentarem aprendre de tot això en un futur”. Per part seva, Jaume Nogués no va poder, en alguns moments, evitar l’emoció i va insistir que havia estat una decisió “de les que fan molt de mal”, que “mai hauríem volgut arribar a prendre”, i que Eder ha estat “el millor entrenador de la història del club, el que ens ho ha donat tot, però el futbol és massa cruel”. El director esportiu va comentar també que “l’FC Andorra està on està gràcies a ell i només podem tenir gratitud eterna. Se’n va un entrenador, però queda l’amic”. No va espolsar-se cap responsabilitat Nogués i va exposar que la destitució ha arribat “per un cúmul de coses que s’han fet malament”, i que “la responsabilitat és de tots, començant per mi i també passant pels jugadors”. “Ara només ens queda mirar endavant perquè tenim poc temps”, va cloure amb referència al transcendental partit de dissabte davant el Mirandés a l’Estadi Nacional.

L'ARRIBADA DE COSTA, PENDENT DE LA CLÀUSULA

Moltes vegades arribar a un acord no comporta la solució immediata i l’arribada de Ferran Costa a la banqueta tricolor s’està endarrerint més de l’esperat. El pacte entre FC Andorra i Badalona Futur està resolt des de la nit de dimecres i la intenció del club tricolor és la d’abonar íntegrament la clàusula d’escapament de l’entrenador, de 45.000 euros, per posar fi a la situació. Malgrat tot, ahir l’Andorra no havia encara dipositat els diners i, per tant, Costa va dirigir la sessió amb el seu actual club i ho farà avui també, tot esperant el vistiplau per poder sortir definitivament.

tracking