Futbol

Una oportunitat d'or

L’FC Andorra rep el cuer en cerca d’un triomf que permetria als tricolors sortir del descens

Una oportunitat d'or

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guanyar o guanyar. Així es presenta el duel que l’FC Andorra disputarà aquesta nit (20.30 hores, Estadi Nacional) davant de l’Amorebieta. Enmig dels tòpics, vocabulari èpic i grandiloqüències del món del futbol, la realitat és que els homes d’Eder Sarabia tenen una oportunitat immillorable i una final davant del conjunt basc, últim a la classificació, per retrobar-se amb ells mateixos i seguir agafant aire. Passi el que passi avui, ni l’equip estarà salvat ni condemnat a la Primera RFEF, però una victòria faria que els del Principat acabessin la jornada fora dels llocs de descens, amb tota la benzina que això suposa per als reptes futurs. Una teoria, la de la importància del duel, compartida per Sarabia, que va fer una crida a l’afició davant del que és per a ell “un dels partits més importants de la història del club”, pel qual va afirmar que “necessitem a tothom fent força”.

Més enllà de l’aspecte futbolístic, molt important, i més en un equip com l’FC Andorra, el tècnic va apel·lar també a “posar-hi aquell puntet de dia i partit especial, perquè ens l’estem jugant, de recordar el 3-0 que ens van fer a l’anada, de recordar tot el que ens hi juguem, i de saber que estem bé i que cada pilota serà transcendental”. Sobre la importància del duel, l’entrenador basc va destacar que “no és un partit a tot o res, però sí que pot marcar molt, sobretot en l’aspecte positiu, perquè venim molt bé”, i que “haurem de fer les coses molt bé perquè és un equip que va fer-nos tres gols a l’anada”. Sarabia encara té les baixes d’Almpanis i Martí Vilà, i tampoc podrà jugar Diego Alende.

L’Amorebieta, per la seva banda, ve de caure per la mínima contra el líder, i pot trobar-se pràcticament davant de l’última oportunitat per enganxar-se a la lluita per la salvació. El tècnic, Jandro Castro, va assenyalar que “l’FC Andorra és un equip pràcticament difícil per a tots per la seva manera de jugar”, i que “és un equip que et domina, hem d’estar mentalitzats que hi haurà moments en què haurem de defensar”. A més, va declarar que “l’Andorra domina tots els equips perquè juguen molt bé, no varien la manera de jugar i no la canviaran mai”, i va afegir-hi que “hem d’intentar prendre’ls la pilota perquè, com més temps la tinguem, menys ens atacaran. És igual com juguem, perquè el resultat ha de ser guanyar”. Finalment, va concloure que “ells estan més bé que nosaltres, però també estan en descens i necessiten guanyar, així que tots dos buscarem el partit”. Els bascos tindran les baixes d’Erik Moran per sanció, i del porter titular, Pablo Cuñat, convocat per la selecció espanyola sub 21.

MÉS HORARIS

LaLiga va publicar els horaris dels partits a casa contra l’Eibar i a domicili contra l’Espanyol. El duel contra el conjunt basc a casa serà el diumenge 14 d’abril a les 16.15 hores, i el diumenge 21 d’abril els tricolors jugaran a l’Stage Front Stadium per enfrontar-se a l’Espanyol a les 14.00 h.

tracking