La Federació d'esquí fa un balanç satisfactori del curs

Carles Visa qualifica la temporada de “força satisfactòria en termes generals”, tot i admetre que s’ha de millorar en alguns aspectes

La Federació d'esquí fa un balanç satisfactori del cursXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va fer ahir balanç, en la modalitat d’alpí, de la temporada 2016-2017 davant els mitjans de comunicació a Crèdit Centre. La valoració va ser a càrrec del director tècnic de la FAE, Carles Visa, que la va catalogar com a “força satisfactòria en termes generals, tot i que hi ha aspectes a millorar, com ara els resultats en grans esdeveniments”. Va continuar exposant que “en comparació a l’any passat s’ha fet un pas endavant en l’objectiu tan difícil que ens hem marcat com és posicionar atletes dins del Top-30 mundial en Copa del Món”.

Etiquetes:

Sense la llista base definitiva la comparativa amb el curs anterior s’ha fet amb la tretzena i hi ha dos corredors dins del Top-100 mundial que milloren posicions i un parell que en surten, però “amb la llista neta segurament estaran molt a prop de tornar a entrar-hi”. S’han assolit 71 podis, és a dir, 7 menys que en la darrera campanya, mentre que s’ha passat de 12 a 11 joves esquiadors entre els 100 millors del món de la seva franja d’edat. Per Visa, la millora s’explica gràcies a “les dues segones mànegues de Mimi Gutiérrez en Copa del Món i la rebaixa que ha fet de fins a 10,05 punts que la situen en el 66è lloc, mentre que el 2016 va fer 70a”. També va voler ressaltar les actuacions de Joan Verdú parlant de “la 49a plaça mundial que va registrar en la disciplina de supergegant i la 10a i 19a posició en Copa d’Europa, que ens va permetre obtenir els primers punts en aquesta competició força tècnica”. Pel que fa a Marc Oliveras, va destacar el manteniment de puntuació FIS, mentre que sobre Àxel Esteve va mostrar-se satisfet per haver acabat per sota dels 20 punts FIS en gegant i eslàlom i haver estat el que més podis ha obtingut, amb un total de 13.

“Estic molt content per la superació d’algunes noies com Carmina Pallàs i Cande Moreno, que ens allunya d’aquest cert estancament que teníem temps enrere”, va declarar Carles Visa. L’esquí alpí andorrà sembla que té un futur prometedor després del 7è lloc mundial per any d’edat de Moreno en el seu debut al circuit FIS i el 6è de Kevin Courrieu, que el consolida com “un dels millors júniors del món en l’especialitat de descens”. Per la seva banda, Mireia Guitérrez va assegurar que “pel que fa a la Copa del Món és la meva millor temporada i de cara a la temporada vinent vull anar a més. És cert que vaig patir una baixada al Mundial, però he estat competitiva i regular”. Preguntada per les possibilitats de classificar-se per a les finals de la Copa del Món del 2019 d’Andorra, va afirmar que “per mi és un somni, igual que els Jocs Olímpics també ho són, però estar entre les 25 del món és el que tota atleta persegueix”. Joan Verdú, en la mateixa línia, va comentar que “haig de ser realista però sí que és un fort objectiu”.

La Federació d'esquí fa un balanç satisfactori del curs

tracking