Reportatge

Fent visible el 'drift'

Ramon Armisén persegueix des del 2015 participar en el Campionat d’Espanya de derrapada i aquest any ja ho ha aconseguit.

Fent visible el 'drift'R. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ramon Armisén, mecànic d’automoció de professió, va començar a perseguir l’octubre del 2015 el somni de formar part de la graella de corredors que participen en el Campionat d’Espanya de der­rapada corresponent a l’Open Slalom Drift. Aquell any no ho va poder fer realitat i el següent tampoc per manca de recursos econòmics, però aquest any ha aconseguit reunir un pressupost “humil” d’entre 10.000 i 12.000 euros que ja li ha permès inscriure’s en la sisena edició i estar present a la primera car­rera en categoria semiprofessional, celebrada el primer cap de setmana d’abril al circuit de Miranda de Ebro. D’aquesta manera, és el primer andorrà que actualment fa drifting en un campionat.

“He estat quasi un parell d’anys amb dues feines per aconseguir els diners”, assegura Armisén, qui també explica que “en aquesta prova hi ha fins a sis curses i totes són puntuables per al trofeu d’Espanya”. La Federació Espanyola d’Automobilisme reconeix la competició i fins i tot la FIA està començant a entrar-hi, ja que és un esport amb història fundat al Japó als setanta. Ara bé, el pilot andorrà assenyala que “volen posar normatives i hi ha associacions europees que no volen que polititzin aquest esport”. La propera cita serà el 6 i el 7 de maig al recor­regut de Ricardo Tormo de Xest i pel que fa a les seves aspiracions va afirmar que “potser sacrificaré curses per entrenar més, però el que vull és que es faci visible la derrapada al Principat”.

tracking