Trial

Abonats al mundial

La Federació Motociclista tanca l’acord amb el nou promotor de la competició, que garanteix la prova per tres anys més

Abonats al mundialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Motociclista d’Andorra, embarcada en grans projectes com ara la celebració al país de l’assemblea i la gala de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) el novembre vinent, no oblida el vessant esportiu i fa unes setmanes va tancar un acord per garantir que Andor­ra seguirà tenint Mundial de trial els pròxims tres anys. La signatura la va rubricar Josep Puntí amb Jake Miller, l’home fort de l’empresa Sport7, nova promotora del campionat i que vol donar una forta empenta al trial. L’entrada d’Sport7 comportarà també canvis en les categories, amb la nova TrialGP com a categoria reina, amb els 20 millors pilots del món, entre ells el campioníssim Toni Bou. Després hi haurà Trial2, que tindrà un títol reconegut per la FIM i amb un màxim de 35 participants per prova, i Trial125, que comptarà amb un calendari més reduït i un màxim de 25 pilots.

La mànega andorrana del Mundial, que arribarà enguany els dies 17 i 18 de juny, serà la 21a edició que tindrà les muntanyes del Principat com a escenari. Una vegada més Naturlandia serà el lloc on estaran ubicades el gruix de les zones i dues d’elles es desenvoluparan a l’espai de Toni Bou, a la cota 1.600. El pilot de Piera normalment entrena en aquest terreny –els vídeos a les xarxes socials així ho demostren– i el fet que arribi el Mundial serà una manera de promocionar-lo. La idea inicial, presentada l’any passat per Bou i el cònsol lauredià, Josep Vila, passa per fer un centre d’aprenentatge per als més menuts i així desenvolupar el trial al Principat. A banda d’això l’espai també podrà ser utilitzat pels amants d’aquest esport per provar la seva habilitat.

A banda de les zones de Naturlandia, el Mundial 2017 tindrà també una d’indoor a la parròquia laurediana amb la intenció d’apropar l’espectacle de les motos al poble. Aquesta inclusió a Sant Julià no és nova, ja que en anteriors edicions s’havia preparat un espai per atreure aficionats al nucli urbà. L’any passat, amb doble victòria de Bou, uns 3.000 espectadors es van seguir la competició cada dia de competició.

Participació més restringida

L’entrada del nou promotor ha comportat també un accés més acotat al Mundial. La Federació Motociclista ja té 75 pilots inscrits i queda pendent d’Sport7 per poder fer servir alguna wild card. “Per això és el Mundial”, indicava Josep Puntí. Almenys la representació andorrana està garantida amb Xavi Casas.

SEGONA CATEGORIA

Xavi Casas s'inscriu en Trial 2

Andorra estarà representada al Mundial de trial 2017 amb Xavi Casas. El pilot ja s’ha inscrit a la FIM per participar en la categoria Trial2, la segona, darrere de TrialGP. Casas conduirà un Sherco. “La inscripció està feta per a totes les curses. Aquest era el projecte, fer el Mundial sencer. Em queden per tancar alguns patrocinadors però és un fet que al maig estarem a l’estrena a Camprodon”, explicava ahir Casas. El pilot afronta la nova experiència amb calma i voluntat d’aprendre, segons indica. “Amb l’arribada del nou promotor, TrialGP i Trial2 són dos títols reconeguts per la FIM i per això a la categoria en què competiré han baixat pilots que l’any passat estaven a la màxima. El meu objectiu és poder entrar dels 15 primers el primer any i estar davant al segon”, assegura Casas, que ha deixat de banda la bici. L’andorrà espera amb desig que arribi la prova laurediana.

Abonats al mundial

tracking