Futbol sala

La UEFA crea l'Eurocopa sub-19 i la femenina

La UEFA Futsal Cup passarà a dir-se Champions i tindrà nou format

La UEFA crea l'Eurocopa sub-19 i la femeninaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè executiu de la UEFA, reunit dimarts a Hèlsinki, va decidir donar un impuls al futbol sala, incloent modificacions a l’actual Eurocopa i creant una competició per als sub-19 i les noies. Així, l’Euro passarà de 12 a 16 seleccions i es disputarà cada quatre anys en lloc de cada dos, a partir de l’edició del 2022. La UEFA, a més, obre l’Eurocopa als joves amb una fase final de vuit equips cada dos anys des del 2019 i a partir del mateix any s’estrenarà l’Eurocopa femenina, biennal, i amb quatre equips a la ronda final. La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha vist amb bons ulls les decisions de la UEFA i, segons les fonts consultades, hi ha prou temps i material humà per intentar tirar endavant nous equips.

El comitè executiu va centrar-se també en la renovació de la UEFA Futsal Cup, que a Andorra disputa el campió de la Lliga Viatges Pantours. Des de la temporada 2018-2019 la Futsal Cup passarà a denominar-se Champions League i els propers mesos s’acabarà de definir un nou sistema de competició que, segons la UEFA, mantindrà la fase preliminar, la principal i la ronda elit per accedir a la fase final del torneig. El que no ha revelat l’organisme és si els equips, com passa al futbol, rebran compensacions econòmiques per la participació.

D’altra banda, una delegació de la FAF, formada per Víctor Santos, Tomàs Gea i Josep Garcia va assistir ahir al congrés de la UEFA, a Hèlsinki, on es van aprovar per unanimitat les reformes de bon govern promogudes pel president, Aleksander Ceferin.

tracking