Surf de neu

Lluís Marín confia deixar enrere les lesions i recuperar el nivell

El corredor admet que ha viscut una temporada complicada i no sap encara si haurà d’operar-se per fer net de l’esquena

Lluís Marín confia deixar enrere les lesions i recuperar el nivellX. PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va fer balanç ahir a la seu de MoraBanc de la temporada de l’equip nacional de surf de neu, en què Lluís Marín, llastrat per les lesions, no ha complert les expectatives (23è a la darrera llista de punts de la FIS i amb un novè lloc com a millor resultat), i amb Maeva Estévez dinovena a la Copa d’Europa i amb una bona estrena a la Copa del Món.

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, va comentar sobre Marín: “Ens quedem lluny dels objectius. Des de l’accident a Hintertux el novembre passat no hem acabat d’aixecar el cap i la temporada ha estat com una muntanya russa. Ens ha faltat un bon resultat que ens donés la confiança necesària i segurament la mala sort ha estat més present que en altres temporades, com van comprovar al Mundial.” Amb tot, Visa va assegurar que confien “plenament en la vàlua del Lluís i aquesta temporada ens fa valorar molt més que els resultats dels altres anys no són fruit de la casualitat, sinó que és un gran cor­redor”.

El surfista de neu, seriós en la compareixença, no amagava que “no ha estat una temporada gaire fàcil. Havia fet una pretemporada millor que mai i per això els alts objectius, però després de la caiguda no m’he pogut recuperar, la meva esquena no ha estat la mateixa que abans i he estat lluitant amb això. Amb l’operació del desembre l’esquena va anar millor, tot i que no al 100% i just després va arribar la lesió a l’espatlla”.

Tants contratemps físics van portar Marín a plantejar-se en més d’un moment “parar perquè veia que les coses no sortien com volia”, però va seguir lluitant a la recerca d’un bon resultat.

Pendent del físic

El corredor encara no ha fet net de l’espatlla i la setmana vinent sabrà si ha de passar pel quiròfan, solució que, reconeix, no l’acaba de convèncer. Ho faci o no la intenció és començar la pretemporada l’1 de maig “amb l’objectiu d’arribar a l’any vinent sense molèsties”. Marín té clar que continuar treballant amb l’equip francès és una motivació i en ment té la participació als Jocs de Pyeongchang (Corea del Sud).

Maeva Estévez, de qui Visa va destacar que “ha fet una de les millors temporades que recordo”, va valorar “molt positivament” el curs. “He fet la meitat de la Copa d’Europa, però amb bons resultats, i això em dona confiança per a l’any que ve. He tingut l’oportunitat d’estrenar-me a la Copa del Món, estic lluny i he de seguir treballant per veure com va.”

tracking