Olimpisme

El karate demana formar part del programa d'Andorra 2021

El president de la Federació Mundial i de l’Europea, Antonio Espinós, es reuneix amb la ministra Gelabert i amb Jaume Martí

El karate demana formar part del programa d'Andorra 2021SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El karate vol formar part del programa esportiu dels Jocs dels Petits Estats Andorra 2021. Així li ho va fer saber ahir el president de la Federació Mundial i de l’Europea, l’espanyol Antonio Espinós, a la ministra d’Esports, Olga Gelabert, i al president del COA, Jaume Martí, en una trobada que va tenir lloc a l’edifici administratiu del Govern. A la reunió va assistir el secretari d’Estat, Jordi Beal, i el president de la Federació Andorrana de Karate (FAK), Xavier Herver, que va valorar la trobada com a “molt positiva”. Herver va dir que la visita llampec d’Espinós tenia com a objectiu “fer una presentació del treball que s’està fent des de la designació del karate com a esport olímpic i dels passos que volem fer després dels Jocs de Tòquio, en què s’estrenarà al programa”. Un d’aquests passos seria integrar el karate a Andorra 2021 com un dels dos esports que el comitè organitzador pot incloure en el calendari de proves si la resta de països hi donen el vistiplau.

La decisió sobre el programa definitiu d’Andorra 2021 es prendrà a les reunions prèvies a l’inici dels Jocs dels Petits Estats de San Marino, que s’obren el 29 de maig i acaben el 3 de juny.

“El karate s’estrenarà en el món de l’olimpisme el 2018 en els Jocs de la Joventut de Buenos Aires i després de Tòquio entrar al programa olímpic a Andorra per a nosaltres seria un somni”, comentava Herver.

El president de la federació va aprofitar la trobada amb els responsables d’Esports i el president del COA per recordar que Andor­ra organitzarà enguany el Campionat d’Europa de Petits Estats de karate, en què s’esperen 200 competidors en kata i kumite, i per al 2020 el Principat serà la seu del Campionat sènior del Mediterrani, segons es va decidir el setembre passat a Toledo, en què van participar 26 països i prop de 700 lluitadors.

EL RUGBI DE 7 JA HA FET LA SOL·LICITUD PER SER PRESENT ALS JOCS D'ANDORRA

El karate no és l’únic esport que té aspiracions d’entrar al programa dels Jocs d’Andorra 2021. L’altre que s’ha manifestat és el rugbi, en la modalitat de rugbi de 7, que va debutar en l’olimpisme a Rio 2016. La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) ja ha presentat la sol·licitud al COA per ser un dels dos esports que tria el comitè organitzador. La FAR prèviament va contactar amb les seves homòlogues dels petits països i totes van veure amb bons ulls la proposta i es van comprometre a enviar una selecció.

tracking