ACB LLIGA ENDESA

Que no pari la ratxa

El MoraBanc defensa la imbatibilitat al Poliesportiu d’Andorra davant un Baskonia que intentarà imposar el seu físic i les individualitats

Que no pari la ratxaM. HENRÍQUEZ / ACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Partit gran avui al Poliesportiu d’Andorra (12.30 h). Després de dues jornades en què el MoraBanc va jugar fora, l’equip de Joan Peñarroya torna a trobar-se amb els seus per rebre un dels equips top de l’ACB, el Baskonia. Els bascos, que venen de perdre a casa a l’Eurolliga contra el Reial Madrid (71-79), posaran a prova la imbatibilitat del MoraBanc com a local (8 victòries) en l’últim enfrontament dels de Peñarroya abans de jugar la Copa del Rei contra el Reial Madrid (dijous 16). Amb la baixa fins a final de temporada de Nacho Martín i mentre no arriba un substitut, els jugadors, com va indicar Beka Burjanadze en la prèvia, hauran de donar un plus, i més davant un rival com el Baskonia, per dedicar-li el triomf al seu company.

Peñarroya apuntava divendres que l’equip basc, que tindrà les baixes de Shengelia i el descartat Blazic, “és un dels rivals grans de la lliga. Tenen talents físics, talents individuals, jugadors amb experiència i està competint i fent-ho molt bé a l’Eurolliga. És un equip que té grans condicions atlètiques i que acostuma a aprofitar els seus bons moments defensius, com robatoris de pilota, per fer parcials. I després té les individualitats”. Gent com Larkin, Beaubois, que viurà un duel francès amb Albicy en la direcció, Hanga o Bargnani poden fer molt mal si es baixa la concentració a la pista. És per això que Peñarroya té clar com ho ha de fer el MoraBanc per lluitar-li la victòria al Baskonia. “Nosaltres si juguem al màxim nivell podem competir amb tothom, podrem guanyar o perdre, però competim. Si no juguem al nostre millor nivell no guanyem ningú”, va etzibar. És per això que el tècnic vol un MoraBanc reconeixible a casa, aquell que només ha dedicat alegries als aficionats. “Volem ser l’equip que som quan ens van bé les coses, un equip agressiu, que dominem la defensa, que pugui rebotejar bé, que pugui córrer, que hi hagi equilibri, que movem bé la pilota... Si som capaços de fer tot això segur que tindrem chance de guanyar el partit”. Peñarroya espera una bona resposta dels seus jugadors: “si no estàs al 200% davant un equip com el Baskonia et passen per sobre”.

Partit contra el càncer

A banda de l’atractiu del rival, avui hi ha un altre bon motiu per assistir al Poliesportiu. I és que el club ha declarat el matx Partit contra el càncer i hi haurà una sèrie d’iniciatives en favor de l’Assandca, l’Associació Andorrana Contra el Càncer.

LA JORNADA

El joc coral de l’Herbalife Gran Canària supera l’Unicaja

Tres partits es van jugar ahir a l’ACB amb victòries locals. A les Illes Canàries, l’Herbalife va derrotar amb un joc coral l’Unicaja, que va arribar fos als minuts finals, on no va poder superar la defensa local (76-71). Dels canaris van destacar Salin, amb 12 punts, i els 10 de Kuric i Báez. L’Herbalife, gràcies a la victòria, supera en la classificació el MoraBanc i se situa en setena posició, just per darrere de l’Unicaja.

En el derbi madrileny, el Montakit Fuenlabrada va desfer-se del Movistar Estudiantes (103-97), tot i els 39 punts (23 ja al descans) i 37 de valoració d’Edwin Jackson. Dels locals van sobresortir Paco Cruz (27 punts) i Popovic (23). En l’últim partit, l’Obradoiro va derrotar el cuer, l’ICL Manresa, que a estones va complicar la vida als gallecs. Al final, però, triomf local (89-75).

tracking