El Barça s'apropa a la final de la Copa

Els blaugrana, dominadors a la primera part, pateixen per defensar la victòria

El Barça es va apropar ahir a la final de la Copa davant l’Atlètic de Madrid (1-2). Els blaugrana van posar la directa en la primera meitat. Ja va avisar Luis Enrique a la prèvia que s’havia de guanyar al Calderón i els jugadors li van fer cas. El primer, Luis Suárez que es va inventar el 0 a 1 en una acció individual en què va recórrer més de 40 metres i va fer-se una autopassada abans de superar el porter Moyà. Era el minut 7 i el Barça clavava la primera queixalada a un Atlètic desconegut. El gol encara va generar més dubtes en els matalassers, que no encertaven en la pressió. El Barça, amb les idees clares i concentrat –res a veure amb el partit contra el Betis–, va generar més ocasions de perill i en una Leo Messi va ampliar el marcador amb un xutàs des de fora l’àrea (minut 33). L’At­lètic no trobava la manera d’aturar un Barça clarivident. Els de Simeone van arribar al descans sense haver xutat a la porteria de Cillessen. L’equip blaugrana, molt seriós, podia resoldre la semifinal. Quedaven, però, 45 minuts i el Calderón és terreny hostil. Els locals van sortir molt més endollats i Griezmann va retallar distàncies amb una falta assajada (59’). Poc després Cillessen va salvar l’empat. El Barça estava tocat i amb problemes en la sortida de la pilota. El blaugrana Messi, de falta, va fer lluir Moyà, que va enviar la pilota al travesser. Després fallaria Neymar una de clara. Fins al final, més ocasions per a l’Atlètic –alguna de força clara– i el Barça patint per defensar l’1 a 2, que es va mantenir. Avui, el Celta-Alabès (21 hores) en l’altra semifinal.