Projeccions

Travis Rice encapçala el Cicle de cinema

Amb ‘The Fourth Phase’, el ‘rider’ serà un dels protagonistes d’aquesta edició

Travis Rice encapçala el Cicle de cinema

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novena edició del Cicle de cinema de muntanya i de viatges comptarà amb vuit documentals en els quals la muntanya i els paisatge seran els grans protagonistes. Ordino i la Massana s’han unit aquest any i entre l’1 de febrer i el 30 de març es repartiran les projeccions gratuïtes a l’Auditori Nacional d’Ordino i el Teatre de les Fontetes.

Entre els vuit títols anunciats en la present edició, destaca la que narra la història del surfista de neu Travis Rice, que recorre 25.000 quilòmetres de cicles hidrològics del Pacífic Nord en un camí en què es va trobant altres riders de renom. El títol del documental dirigit per Jon Klackziewicz és The Fourth Phase i es reproduirà el 23 de febrer a Ordino.

Aquesta és una producció que crida a “l’èpica” i compta amb situacions “límit”, tal com apuntava Marta Palau, directora de màrqueting de Viladomat, que ha estat el principal promotor del film al país. Tot i això, no serà l’únic de característiques èpiques. Tot fotografiant curses de muntanya del fotògraf Jordi Saragossa serà l’encarregada d’obrir el Cicle el dia 1, mentre que Homo monserratinus. Una història sobre la involució humana, de Samuel Colomer, tancarà les projeccions el 30 de març. Entre mig, les obres de Xavier Coll, Juan Raoys, Francesc Bailón, Jaume Planella i Pedro Cifuentes aniran passant per les pantalles de les dues parròquies de les valls del nord. Amb tot, els protagonistes seran presents al lloc per parlar de les vivències reproduïdes als documentals, amb l’excepció de Rice, que no podrà assistir-hi.

CICLE DE CINEMA DE MUNTANYA I VIATGES

1 febrer (la Massana)

‘Tot fotografiant curses de muntanya’. Jordi Saragossa.

2 febrer (Ordino)

‘Solo base (From climbing to jumping)’. Xavier Coll.

8 febrer (la Massana)

‘La sonrisa verdadera’.

Juan Rayos

15 febrer (la Massana)

‘Viatge a la terra dels Inuit’. Francesc Bailón

23 febrer (Ordino)

‘The fourth phase’.

Jon Klackziewicz.

1 març (la Massana)

‘Ciutadans compromesos’. Jaume Planella.

16 març (Ordino)

‘Torre sin nombre. Una lucha en solitario llevada al límite’.

Pedro Cifuentes.

30 març (Ordino)

‘Homo montserratinus. Una història sobre la involució humana’. Samuel Colomer.

tracking