Poliesportiu

La Vuelta i debuts sonats

La ronda espanyola torna després d’un any d’absència amb un final d’etapa i una sortida

La Vuelta i debuts sonats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra tornarà a ser el 2017 escenari d’esdeveniments esportius de nivell internacional. Alguns plenament consolidats al país, com la Font Blanca de la Copa del Món d’esquí de muntanya, el Mundial de trial o l’Andorra Ultra Trail Vallnord, i d’altres que debuten enguany, com són el Campionat d’Europa Spartan Race, a Encamp, o el torneig del World Padel Tour, que ha d’acollir Principadel Andorra, a Santa Coloma, del 24 de setembre a l’1 d’octubre segons les dates ja confirmades. Aquestes estrenes i el retorn de la Vuelta després d’un any d’absència són dos dels atractius de l’any. La ronda espanyola arribarà el 21 d’agost amb un final d’etapa que no serà en alt i un dia més tard es farà la sortida. El setembre serà el mes de les primeres vegades. I és que Encamp, que ja va rebre l’Spartan Race –la prova estrella de curses amb obstacles–amb dos mil participants repetirà experiència espartana amb l’afegit de ser Campionat d’Europa (dies 16 i 17). L’altra novetat tindrà lloc entre el 24 de setembre i l’1 d’octubre, amb l’arribada del millor circuit del món del pàdel a les noves instal·lacions de Santa Coloma de Principadel.

La neu serà protagonista els primers mesos de l’any, amb la Copa del Món de la Font Blanca (21 i 22 de gener) i el retorn del millor circuit fora pista, el Freeride World Tour, a Arcalís (12 de febrer), amb la prèvia una setmana abans del Mundial júnior a Grandvalira, domini que repetirà amb la Copa del Món de Quilòmetre Llançat (del 6 al 9 d’abril) i el Total Fight, a finals de març.

El juny (24 i 25) el bàsquet 3x3 agafarà protagonisme amb el torneig classificatori per a l’Europeu a Escaldes, mentre que juliol i agost seran mesos de curses de muntanya (Andorra Ultra Trail Vallnord, amb la nova Eufòria i l’SkyRace Comapedrosa, de les Skyrunner World Series (30 de juliol), i de bicicletes, amb la Copa del Món de BTT a la Massana, la Purito Andorra (5 i 6 d’agost) i la 40a Volta als Ports (16 de juliol). La continuïtat del trofeu Andros al desembre no està garantida.

ESDEVENIMENTS IMPORTANTS DEL 2017

21 i 22 agost / setembre

Torna La Vuelta i doble estrena al setembre

A finals d’agost (dies 21 i 22) la Vuelta a Espanya recupera el seu pas pel Principat després d’un any d’absència, que va ocupar magistralment el Tour. El setembre serà el mes de les estrenes. Encamp acollirà per primer cop el Campionat d’Europa Spartan Race (16 i 17) i Principadel Andorra serà escenari del World Padel Tour.

21 i 22 de gener

La Font Blanca alça el teló esportiu

Un any més la Font Blanca forma part de la Copa del Món d’esquí de muntanya. La competició s’obre amb la cursa individual (Arcalís) i es tanca amb la vertical (Arinsal).

Del 10 al 16 de febrer

El millor fora pista del món repeteix

El Freeride World Tour torna a les muntanyes d’Arcalís (12 de febrer), amb una etapa afegida del Junior Tour (El Dorado). El 5 de febrer Grandvalira rep el Mundial júnior.

17 i 18 de juny

Tot un clàssic: el Mundial de Trial

El resident Toni Bou, multicampió del món de trial, tornarà a competir a casa, en la tradicional mànega andorrana del Mundial, que enguany arribarà el 17 i 18 de juny.

24 i 25 de juny

La Federació salva el 3x3 a Escaldes

La Plaça Coprínceps repetirà enguany com a seu del torneig classificatori per a l’Europeu absolut de bàsquet 3x3. La feina de la FAB i el patrocini de Vall Banc, clau.

1 i 2 de juliol

La Massana, de nou epicentre de la BTT

La Massana s’ha especialitzat en la BTT i enguany la Copa del Món no faltarà a la seva cita. Serà en les modalitats de four cross i descens. La setmana abans, els Masters.

Del 4 al 9 de juliol

Debut d’eufòria a l’Andorra Ultra Trail

L’Andorra Ultra Trail sumarà la novena edició amb l’estrena d’Eufòria, cursa per parelles de 233 quilòmetres i 20.000 metres de desnivell positiu. Nou repte per a valents.

Finals de juliol

Els Outdoor Games volen consolidar-se

Encara que no s’ha fet pública la data, els Andorra Outdoor Games tornaran a Naturlandia a finals de juliol. Com l’any passat, tres proves en el programa de competició.

5 i 6 agost

La Purito seguirà guanyant fidels

La tercera La Purito Andorra GP Andbank promet més participació. La prova cicloturista es consolida a l’agost. Un mes abans, la Volta als Ports celebrarà el 40è aniversari.

tracking