raids

Els pilots superen el tràmit inicial del Dakar

Despres acaba 8è la primera etapa, de 39 quilòmetres, amb España, 50è en motos, i Ginesta i Llovera, 37è i 41è

Els pilots superen el tràmit inicial del DakarFacebook Peugeot Sport

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dies de preparació, el Dakar 2017 va donar ahir el tret de sortida amb els representants andorrans superant sense ensurts la primera jornada, amb 39 quilòmetres d’especial. En cotxes, els residents Cyril Despres i David Castera (Peugeot 3008 DKR) van ocupar la vuitena posició de l’etapa, que va guanyar Nasser al-Attiyah (Toyota Hylux). Despres va cedir 1’14’’ al pilot de Qatar. En motos, Cristian España va iniciar el camí que l’ha de portar a Buenos Aires amb una cinquantena plaça, a més de 4 minuts i mig del vencedor, el francès De Soultrait. El resident i aspirant a la victòria del Dakar, Joan Bar­reda (Honda), va perdre mig minut respecte del francès. España explicava que “ha sigut una etapa de contacte, molt curta però a la vegada en què havia de donar una mica de gas. Al sortir amb el dorsal 87 he tragat bastant pols i no he pogut estar una mica més amunt a la classificació. De tota manera no em sento decebut, és el ritme que he de tenir per cuidar-me a mi i a la màquina”.

Jordi Ginesta (MAN) i Albert Llovera (Tatra) van obrir el Dakar de camions en les posicions 37a i 41a, respectivament, a prop de 20 minuts del primer líder, l’equip Kolomy-Klein-Klein amb un Tatra oficial. “Del que estic convençut és que no serà un passeig aquest Dakar”, apuntava Llovera abans de la sortida. Andreu Cachafeiro (Yamaha) i Guifré Pujol van estrenar-se al raid amb un meritori quart lloc dels deu participants en la nova categoria establerta per l’organització: UTV (Vehicles Utilitaris Tot Terreny).

El Dakar real comença avui amb una especial de 275 quilòmetres (283 per als camions) entre Resistencia i San Miguel de Tucumán (803 quilòmetres totals). El pols pot ser protagonista.

Els pilots superen el tràmit inicial del Dakar

tracking