Els campions eliminats a la qualificació de la Champions seran 'repescats'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè executiu de la UEFA, reunit ahir a Lió, va aprovar diverses mesures que afecten les competicions europees de clubs del període 2018-2021. Una d’elles fa referència que “tots” els campions de lliga que quedin eliminats en les rondes de classificació de la Champions seran repescats i tindran una segona oportunitat de jugar a Europa en accedir a una ruta dels campions creada en la classificació de l’Europa League. El que no especifica l’organisme europeu és si aquesta mesura es portarà a terme ja des de la primera ronda –quan històricament queda eliminat el campió andorrà– o bé en una fase més avançada de la competició. I és que si és des d’inici, el rival que li podria tocar al campió andorrà a l’Europa League seria d’un nivell molt superior. El que sí que estarien assegurats serien més ingressos, la qual cosa faria més atractiu encara guanyar la lliga nacional.

Etiquetes:

Més diners

El comitè executiu, a proposta del president, Aleksander Ceferin, va aprovar una contribució addicional de 50 milions d’euros que aniran de la Champions cap a l’Europa League, així com deu milions d’euros més per a la primera competició europea de clubs com a distribucio addicional solidària per a les rondes classificatòries, segons el comunicat de l’organisme.

També es va tirar endavant la posada en marxa d’un nou coeficient dels clubs, que es calcularà tenint en compte els resultats dels últims cinc anys i sense que es tingui en compte com ara el 20% que suma el coeficient de la federació nacional a la qual pertany.

tracking