Bàsquet 3x3

Patrocini sobre la botzina

La Federació salva a última hora el programa del 3x3 per a l’any vinent gràcies a l’aportació econòmica de Vall Banc

Patrocini sobre la botzinaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) ha salvat a darrera hora la seva aposta per la modalitat del 3x3. Amb un triple a l’últim segon amb el qual ha guanyat el partit quan pitjor ho tenia i després de molts llançaments fallats. L’acord de patrocini amb Vall Banc, tancat dilluns, permet a la federació mantenir viu el programa del 3x3 per a l’any vinent. Just quan avui es tancava el termini per confirmar a la FIBA la participació o no al Mundial sènior masculí de Nantes (del 17 al 21 de juny) i al sub-18 femení de la Xina (del 28 de juny al 2 de juliol).

El president de la Federació, Manel Fernàndez, i el conseller delegat de Vall Banc, Christopher Lieber, van presentar ahir l’acord, les quantitats del qual no van fer públiques, a les pistes del clot d’Emprivat d’Escaldes. El dirigent no amagava la seva satisfacció per poder seguir fent camí en el bàsquet 3x3. “No m’amagaré de dir que estic molt content. Vall Banc ens ha salvat que el 3x3 deixés de fer-se a Andorra. Ens ha donat aire i ens ha tret d’estar pràcticament desapareguts.” El patrocini és per un any amb possibilitat d’ampliar-se si les dues parts estan satisfetes i representa per a la federació “una ajuda molt i molt important. És el patrocini més gran que hem tingut mai, de bon tros, i és un patrocini amb el qual no comptàvem fa un parell de setmanes. Estem molt contents”.

Torneig a Escaldes

Gràcies al primer patrocini en l’àmbit esportiu de Vall Banc Andorra podrà estar representada en els dos Mundials previstos i per als quals s’havia classificat (sènior i sub-18 femení) i repetirà en l’organització, com estava estipulat per contracte, de la fase de classificació per a l’Europeu absolut de bàsquet 3x3 que enguany s’ha celebrat per primera vegada a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany. En aquest sentit, Fernàndez va indicar que “en principi seria el mateix, ens falta fixar una data i el lloc, encara no n’hem parlat amb el comú, però inicialment seria la plaça Coprínceps. Estem pendents de tenir una trobada amb ells i decidir si aquesta ubicació que a nosaltres ens va anar bé també els va satisfer a ells o si busquem un altre lloc per intentar ampliar la graderia. És un tema que debatrem en el seu moment”. Qüestionat sobre el torneig del 2018, que per contracte està tancat, Fernàndez va comentar que “tenim la sort que l’aportació de Vall Banc ens dóna una tranquil·litat més gran per poder dur-lo a terme l’any vinent, i esperem que el 2018 continuï així. Ara trucarem a la FIBA per explicar-los que tenim un patrocinador principal i mirarem si ells ens poden aportar alguna idea de com reduir les expectatives de despeses que tenim”.

Tot i aplaudir l’arribada de Vall Banc –“ens ha tret del pou”, va confessar Fernàndez–, el president de la FAB va recordar que “el 3x3 amplia cada vegada el seu àmbit d’actuació i és evident que continuem necessitant recursos. Vall Banc ens ha posat de nou en la cursa, però continuo dient que necessitem més gent que vagi al costat de Vall Banc i al costat de la federació perquè aquest projecte pugui ser una realitat molt més gran del que era. Seguim pensant que el nostre producte li va bé al país i a l’esport del país”.

Christopher Lieber, conseller delegat de Vall Banc, suís i amb alçada per jugar a bàsquet, indicava ahir que “estem molt orgullosos de poder contribuir en aquest projecte. És una bona oportunitat per a nosaltres”. Sobre el fet de si aquest patrocini seria el començament d’altres en el món de l’esport del país, Lieber va indicar que “veurem cas per cas. El projecte que se’ns va presentar era una oportunitat única i creiem que era molt interessant. El bàsquet, igual que l’esquí, és molt important a Andorra i volíem contribuir-hi”. Respecte a la possibilitat d’ampliar l’acord de patrocini a més anys el conseller delegat de Vall Banc va assenyalar que “mirarem aquest any i si tothom està content anirem més enllà”.

MANEL FERNÀNDEZ ES PRESENTARÀ A LA REELECCIÓ

Manel Fernàndez, president de la FAB, és el dirigent més longeu de l’esport andorrà, amb prop de 26 anys al capdavant de l’entitat. Fernàndez va aprofitar la roda de premsa de presentació del patrocini de Vall Banc per confirmar, a preguntes de la premsa, que es presentarà a la reelecció per quatre anys més. “Les eleccions no estan convocades, les convocarem en breu i sí, m’hi tornaré a presentar. Si hi haurà alguna altra candidatura? No en tinc ni idea. Si hi és, benvinguda sigui”, va assegurar el dirigent.

tracking