Ciclisme

Marxa enrere

El Massi-Kuwait dóna per fet que no establirà la base d’operacions a Andorra, com havia estudiat les darreres setmanes, perquè veu difícil trobar suport suficient

Marxa enrereFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Massi-Kuwait Cycling Project no es veu establint la base d’operacions a Andorra. Aquesta era una possibilitat que havia estat estudiant les darreres setmanes el conjunt kuwaitià però finalment sembla que el seu futur no estarà al país. L’equip ha mantingut converses constants amb la Federació Andorrana de Ciclisme i Govern per mirar de formalitzar un projecte en comú al Principat, i tot i que fonts dels dos organismes apunten que encara no hi ha res del tot tancat ni per una part ni per l’altra, l’equip veu difícil que finalment es porti a terme un acord per a la seva arribada, segons fons properes al conjunt.

El motiu principal pel qual haurien decidit fer marxa enrere seria que veuen complicat que la proposta de patrocini que Andor­ra Turisme tenia sobre la taula per part del Massi-Kuwait, i que han analitzat les últimes setmanes juntament amb la secretaria d’Estat d’Esports, segueixi endavant. Si es dóna aquesta situació, el conjunt ciclista no comptaria amb una part important del pressupost en el seu projecte d’instal·lar-se a Andorra i competir, malgrat que la quantitat parlada no és, d’entrada, excessivament elevada.

Per altra banda, també té pes en la voluntat de fer marxa enrere el fet que l’equip hagi de tenir alguna cosa tancada al més aviat possible de cara a la inscripció a la seva categoria, la tercera del ciclisme internacional (Continental), en l’organigrama d’equips darrere els UCI World Team i els UCI Professional Continental Team. En haver realitzat les primeres converses amb la FAC i el Govern fa més d’un mes, l’equip comença a tenir pressa per actuar al més aviat possible en la formalització d’aquesta inscripció a l’UCI.

Abans d’arribar a aquesta possible negativa d’acord de patrocini per part de Turisme de manera oficial, el Massi-Kuwait ja estaria estudiant altres propostes d’instal·lació per curar-se en salut. Tampoc no es descarta que busquessin algun altre patrocinador a Andorra, malgrat que les possibilitats són minses.

La intenció principal del Massi-Kuwait d’instal·lar-se al país era, entre altres, la de potenciar el ciclisme andorrà en un àmbit més professional, un aspecte que a les converses entre les diferents parts de projecte tenia un pes important. Amb aquest pas enrere, l’esport no tindria aquesta potenciació. Un fet al qual Andorra està acostumada, ja que no compta amb cap estructura ciclista professional instal·lada des del 2009, quan l’exciclista Melcior Mauri i Domènec Carbonell van engegar l’Andorra-Grandvalira en la categoria Continental i que només es va mantenir durant una temporada en actiu, en part perquè no trobaven el suport econòmic necessari.

També el resident andorrà Joaquim Purito Rodríguez va manifestar abans d’anunciar que posposava la seva retirada com a ciclista professional que entre els seus plans de futur hi ha la creació d’un conjunt de ciclisme amb seu al Principat i base de corredors locals. Malgrat tot, amb la seva vinculació per a tres anys amb el Bahrain-Merida aquest pla es podria ajornar per a més endavant.

tracking