Tennis

Pistes a la Borda Mateu

Patrick Garcia impulsa la creació d’un nou club a Santa Coloma en uns terrenys de lloguer en què hi haurà zones per a pàdel, tennis i minipàdel

Pistes a la Borda MateuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els terrenys de la Borda Mateu són coneguts des de fa anys en el món de l’esport perquè s’hi celebra el Cros internacional de les Valls i més recentment per la construcció dels camps d’entrenament de la Federació Andorrana de Futbol, que acullen bona part de partits del campionat nacional i de l’FC Andorra. També a la zona hi ha el centre 360º extrem per a la pràctica del freestyle indoor. A aquest menú esportiu se sumarà en un futur proper el tennis. I és que, segons ha pogut saber el Diari, existeix un projecte impulsat per Patrick Garcia, fill de l’expresident de la Federació de Tennis, François Garcia, i als anys noranta vinculat a la Federació de Ciclisme com a president, juntament amb altres socis per tal de crear als terrenys de la Borda Mateu un nou club de tennis i pàdel. L’entesa entre els impulsors de la nova entitat i la propietat –Jesús Maestre– és total quant al lloguer –preu i durada– i només falta la llicència d’obres del comú de la capital per arrencar els treballs de condicionament de la nova instal·lació, propera als camps del futbol.

El projecte, segons les fonts consultades, inclou la construcció de sis pistes de pàdel, quatre de tennis i dues de minipàdel. El club, a hores d’ara encara sense nom, vol apostar per un ambient familiar i de club de tota la vida, amb una escola per als infants. Garcia, arquitecte de professió, va ser un dels socis del Club de Tennis Santa Coloma que van defensar el trasllat de l’entitat a uns altres terrenys en vista de l’oferta presentada per l’empresari Miguel Lao per construir un complex esportiu de pàdel i tennis a les instal·lacions actuals del club, proposta que ha fructificat i que es convertirà els propers mesos en Principadel Andorra, amb l’escola de Lluís Bruguera com a reclam per als joves jugadors.

Augment exponencial

El que és una evidència és que el tennis guanya cada vegada més espais al país quan la manca d’instal·lacions era no fa gaires anys una demanda recorrent de la Federació de Tennis. Les noves pistes de Santa Coloma s’afegiran a les ja existents del Prat del Roure d’Escaldes (2), els Serradells (1), la Massana (1), AnyósPark (1) i les dues de Prada de Moles, a Encamp, la gestió de les quals encara està per determinar. A aquestes se sumen algunes pistes privades com ara les dels hotels Coma d’Ordino i Pyrénées a la capital. Amb l’augment de les instal·lacions el tennis pot experimentar un important creixement, sobretot pel que fa a la base, que sempre ha trobat dificultats per trobar llocs on entrenar.

LA CANIDATURA PER PRESIDIR LA FEDERACIÓ S'ACABARÀ DE TANCAR DILLUNS

La candidatura per presidir la Federació Andorrana de Tennis (FAT) promoguda des del Club de Tennis GAEE i que inclou, segons les fonts consultades, “gent vinculada al món del tennis i algunes amb càrrecs en el passat”, no es va acabar de definir dimarts a la nit com es preveia i es tancarà a començament de la setmana vinent, quan hi ha prevista una nova reunió entre els impulsors. Respecte al cap que lideri la llista, les mateixes fonts van assenyalar que “probablement” serà Mario Molias, president del GAEE, qui ocupi aquest càrrec. Molias ja va presidir la FAT durant poc menys d’un any abans de dimitir per discrepàncies amb la junta. A hores d’ara a la llista li faltaria una persona per acabar de completar la candidatura.

Les eleccions a la presidència de la federació, a les quals no es presentarà l’encara màxim dirigent, Carles Cervós, tindran lloc el 21 de novembre en una assemblea convocada a tal efecte. No es preveu que es presenti cap altra llista i és que el GAEE té majoria de vots en una hipotètica lluita electoral.

tracking