Bàsquet

Albicy es presenta ambiciós i satisfet amb l'adaptació

El base del MoraBanc Andorra assegura que es pot aspirar a Copa i play-off i diu que veu un equip amb força sintonia

Albicy es presenta ambiciós i satisfet amb l'adaptacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra volia que el primer jugador professional francès del club tingués una presentació de nivell i la residència de l’ambaixadora gala al Principat, Ginette de Matha, va ser ahir un escenari solemne. Mentre De Matha donava la benvinguda al base –“estic molt contenta de rebre’l a­quí”– i el president, Gorka Aixàs, demanava a la diplomàtica que passés la veu entre els compatriotes que “estarem encantats d’acollir-los en els nostres partits, que vinguin a animar-nos a nosaltres i a Albicy”, el jugador mostrava ambició i deixava clar que s’està adaptant molt bé al país.

“L’objectiu és jugar el play-off i la Copa del Rei, tenim un grup que ho pot intentar. Aconseguir-ho seria molt maco”, explicava el francès, que comentava que l’interès de l’Andorra des de feia temps li va fer donar el pas. “L’entrenador coneix com jugo i el fet que em seguís des de fa temps em va semblar interessant. Estic molt content d’estar aquí, per a mi és un nou repte”. Peñarroya ja va prendre referències fa anys, quan era ajudant de la selecció espanyola sub-20.

El base deia que és complicat extreure conclusions amb només tres amistosos jugats, però que fins ara s’està fent equip i hi ha molt bona sintonia. “Tenim un bon grup, amb joventut i experiència. Tothom es parla, sortim a menjar plegats i espero que vagi així tota la temporada. La pretemporada va molt bé tenint en compte que per a mi hi ha d’haver una adaptació al joc que es fa a Espanya”. Sobre el país, tres quarts del mateix: “és molt maco, fa calor almenys de moment”, deia rient. “La vida aquí és tranquil·la, simple, i això m’agrada. És molt familiar i tothom coneix tothom. La gent t’ajuda força. Estic molt bé i amb ganes aquí”.

Intensitat

Aixàs deia d’Albicy que és un director de joc de pocs centímetres però molt elèctric, que és la classe de jugador que es volia per al nou projecte “amb grapa i capacitat per connectar amb l’afició”, i entre d’altres aspectes destacava el seu treball defensiu. Sobre l’equip deia que és aviat per treure conclusions però que “ens està agradant la grapa i l’estil de l’equip”.

tracking